5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Tekel işçilerine meşaleli destek

KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE MEŞALELİ DESTEK

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Hakkari Dönem Sözcüsü Tarık Arslan, TEKEL işçilerinin attığı çığlıkların kendi çığlıkları olduğunu belirtti.

TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla Bulvar Caddesi üzerinde bulunan KESK Şube binası önünde toplanan KESK üyeleri, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Mehmet Sıdık Akış ile birlikte yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında esnafın alkışlı desteğini de alan grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Hakkari Belediye Başkanlığı önüne geldi. Burada grup adına bir açıklama yapan KESK Hakkari Dönem Sözcüsü Tarık Arslan, 70 günü aşkın süredir eylemlerini sürdüren TEKEL

işçilerine seslendi. Arslan, "Mücadeleniz mücadelemizdir, çığlığınız çığlığımızdır. Sizler bugüne kadar sergilediğiniz kararlılıkla, gösterdiğiniz dirençle yıllardır bastırılmaya çalışılan umudumuz olduğuz. Bir avuç özelleştirmeci, rantiye ve sömürgen dışında bütün toplumun sevgisini, saygısını bu yüzden kazandınız. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Sizler yalnız değilsiniz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE MEŞALELİ DESTEK
KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE MEŞALELİ DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 19:19:02
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 19:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?