3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Telekom karda kışta çalışıyor

Hakkari Türk Telekom Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışından dolayı telefon hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için zor şartlarda görevlerini yapıyorlar.

Türk Telekom Müdürlüğü ekipleri hafta sonu tatili olmasına rağmen mahalleleri tek tek dolaşarak oluşan arızaları gidermeye çalışıyorlar. Yukarı Merzan Mahallesi’nde yaklaşık 140 abonenin yararlandığı telefon hatlarında da arıza olduğunun öğrenilmesi üzerine harekete geçen ekipler, araçlarının çıkamadığı mahalleye yoğun kar yağışına aldırış etmeden yaya olarak ulaşmaya çalıştılar. Dizboyu kara bata çıka yürüyen ekipler, 1 saatlik zorlu bir yolculuktan sonra mahalleye ulaşarak, ana telefon kutusuyla direklerdeki hatları kontrol ederek oluşan arızayı giderdiler.

Kar yağışıyla birlikte telefon hatlarında arızalar oluştuğunu belirten Türk Telekom Baş Müdürlüğü Erişim Şebekeleri Sorumlusu Ferit Arar, bazı direklerin ise devrildiğini söyledi. Şehir merkezinde ve değişik mahallerde bulunan ağaçlarda biriken karların düşmesiyle birlikte direklerdeki kablolarda kopmalar oluşarak hatların zarar gördüğünü ifade etti. Arar, araçların çıkamadığı bazı noktalara ise ekiplerin yaya olarak yürüyerek ulaşmaya çalıştığını anlattı.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 10:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?