4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Televizyondan uyuşturucu madde çıktı

Hakkari'de düzenlenen "Silme" adlı operasyonda, 2 kilogram eroin ile televizyon tüpü içerisine saklanmış vaziyette 23 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu kuryeliğinde kullanılan bir çocuk serbest bırakılırken, uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, yurt dışından ülkeye kaçak yollarla sokulan uyuşturucu maddeleri nakliye firmalarıyla batı illerine nakleden ve Van'daki müşterilere satmak isteyen organize suç örgütüne yönelik "Silme" kod adlı bir operasyon gerçekleştirdi. E.E. ve B.E. isimli şahısların, temin ettikleri uyuşturucu maddeleri 65 AU 281 plakalı araçla Van'da C.F. isimli şahsa Hakkari-Van Karayolu üzerinde teslim edeceği, C.F.'nin de alacağı uyuşturucuyu batı illerine aktaracağı tespit edildi. 27 Mayıs'ta emniyet ekiplerinin, Hakkari-Van Karayolu Karasu mevkiinde gerçekleştirdiği operasyonda, 65 AU 281 plakalı araç ile 65 EH 796 plakalı araç içerisindeki şahıslar, uyuşturucu alışverişi yaptıkları esnada yakalandı. 65 AU 281 plakalı araçta yapılan aramada, ön sağ koltuğunun altına gizlenmiş 2 adet şeffaf poşet içerisinde toplam 2 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. 

B.E. ve E.E. tarafından batı illerine gönderilmek üzere Yüksekova ilçesinde bulunan değişik nakliye firmalarına verilmiş 2 adet televizyon tüpünün içerisine özel olarak zulalaşmış 15 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. B.E.'nin Yüksekova ilçesindeki evinde yapılan aramada, koli içerisinde gönderilmeye hazır olan televizyon tüpünün içerisinde zulalanmış 8 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. 

Operasyonda, 2 kilogram eroin maddesi, 23 kilogram esrar maddesi, uyuşturucu maddelerinin taşınmasında kullanılan 2 adet araç, kaçakçılıkta iletişim aracı olarak kullanıldığı değerlendirilen 3 adet cep telefonuna mahkemece el konuldu. Gözaltına alınan E.E, B.E. ve C.F, "örgüt oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 28 Mayıs'ta Hakkari Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. Tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri Hakkari Sulh Ceza Mahkemesi'nde E.E. ve C.F. tutuklanarak cezaevine gönderildi. B.E. ise yaşı küçük olduğundan dolayı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Yetkililer, uyuşturucu tacirlerinin daha önce de uyuşturucu kuryeliğinde küçük yaştaki kızlarla bayanları kullandığını, bu defa ise yaşları 5 ile 12 olan çocukları kullandıklarını belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 15:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?