5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Temizlik kampanyası başladı

HAKKARİ'DE TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLATILDI

Hakkari Belediye Başkanlığı, "Çevre Temizlik Haftası" etkinlikleri kapsamında "Temiz Bir Hakkari İçin El Ele" kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Başkan Yardımcıları Hatice Demir, Metin Kazandıoğlu, Ahmet Taş, DTP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, BDP Merkez ilçe Başkanı Seyhan Şahin, sendikalar, sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş sabah saatlerinde belediye binası önünde toplandı. Burada kalabalığa eldiven ve poşet dağıtıldıktan sonra başkan ve beraberindekiler, cadde ve sokaklarda başlayarak Gazi Mahallesi'ne doğru yola çıktılar. Başkan ve beraberindekiler, mahalle arası, evlerin önü, sulama ve atık kanallarda bulunan çöpleri topladılar.

Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, sendikacılarla birlikte temiz bir Hakkari için başlattıkları çöp toplama kampanyası yarın da devam edeceğini, tüm halkı davet ettiklerini söyledi.

Başkan Hatice Demir ise, Çevre Temizlik Haftası nedeniyle kampanya başlattıklarını belirtti. Temiz bir Hakkari için el ele vererek temizlik kampanyası başlattıklarını ifade eden Demir, "Tüm halkımıza ve özelikle kadınlarımıza bir çağrımız olacak. Kendi evimizi nasıl temizliyor isek kendi çevremiz içinde o kadar da çevre temizliği konusunda duyarlı olalım. Çevre temizliği bizim çocuklarımız açısından çok önemlidir. Hijyenik açısından çok önemlidir. Hakkari'de karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi de vatandaşlarımızın sık olarak hastalıklarla karşılaşmasıdır. Bu salgın hastalıkların ortadan kaldırılması için temiz bir Hakkari temiz bir çevre ve güzel bir hijyen içersinde yaşamaya evet diyoruz. Bu nokta da da tüm kadınları duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

BDP İl Başkanı Mehmet Sıdık Akış ise, parti olarak her zaman olduğu gibi çöp kampanyasına da belediye ye destek verdiklerini belirtti. Dileğinin bütün Hakkari halkının bundan sonra çevresini temiz tutması olduğunu belirten Akış, "Bu temizlik bizim sağlığımız ve nefesimiz için çok önemlidir. Birlik ve beraberliğimizde olduğu gibi bu tür faaliyetler sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise Kürtçe olarak yaptığı konuşmada, belediye konusunda iddialı olduklarını başta söylediklerini belirtti. Bedirharnoğlu, "Biz belediyeyi devir alırken her şeyi göze aldık. İçme suyu ve altyapı konusunda 5 yıl içersinde birbirinden güzel çalışmalar yaparak vatandaşımızı memnun edeceğiz. Hakkari'yi modern bir şehir haline getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çevre Temizlik Haftası kapsamında temiz bir Hakkari için el ele kampanyası başlattık ve 2 gün devam edecek. Vatandaştan ricamız gündüz saatlerinde çöp atmamalarıdır. Çöpleri poşetleyerek araçların mahalleye girişlerinde teslim etmeleridir. Çöpler akşam 20:00'de bırakılsın, daha sonra ekiplerimiz tarafından alınacaktır. Ayrıca kampanyamıza destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yarın da devam edecek çöp toplama kampanyasına tüm belediye personeli de destek verirken 2 günlük çalışma için 10 bin poşet ile 15 bin eldiven dağıtıldığı bildirildi.

HAKKARİ'DE TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLATILDI
HAKKARİ'DE TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 12:18:00
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 12:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?