2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Temsili başkandan kıvrak zeka

Temsili olarak Hakkari Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Suzdar Kızılkaya isimli öğrenci, kendisinden para isteyen Belediye Basın Halkla İlişkiler Müdürü Abdullah Çiftçi'ye, "İmkanlarının kısıtlı, belediyemizin gelirlerinden iyileştirme yapıldıktan sonra talebini değerlendirmeye alacağız" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak Hakkari Belediye Başkan vekili Metin Kazandıoğlu'nun koltuğuna oturan Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu 5/B sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Suzdar Kızılkaya, başkan olsaydı çevre sorunları, çevrenin ağaçlandırılması, şehir içinde başıboş dolaşan hayvanların şehir dışına taşınması, çevre kirliliğinin azaltılması, çöplerin erken alınması, yetersiz olan çöp kutularının alınması, yolların iyileştirilmesi, halk için piknik alanlarının yapılması, şehir içinde çalışan minibüslerin saatinde hareket etmesi ve çok yolcu almaları, gençleri ve çocukları kötü alışkanlık ve davranışlardan korumak için spor tesislerinin kurulması için çaba harcayacağını söyledi.

Temsili Başkan Kızılkaya'nın yanına gelen Belediye Basın Halkla İlişkiler Müdürü Abdullah Çiftçi, maddi sıkıntı çektiği belirterek özlük haklarını, alacaklı olduğu ücretlerinin ödenmesi için talimat verilmesini vermesini istedi. Kızılkaya ise "Bildiğiniz gibi belediyenin durumu iyi değil. Belediye gelirlerinin iyileştirilmesinden sonra talebiniz değerlendirilecektir" dedi.

Küçük Başkan Suzdan Kızılkaya, daha sonrada örnek şehir olarak Konya ilini tanıtan broşür göstererek, şehirde kullanılabilecek atıkların değerlendirilmesi için tesislerin yapılabileceğini belirtti.

Belediye Başkan Vekili Metin Kazandıoğlu, görevini tamamlayan öğrenciye kırtasiye malzemesi hediye etti. Daha sonra belediye binasından çıkan küçük başkana zabıta memurları eşlik etti, aracının kapısını açarak uğurladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 18:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?