4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Terör mağduru ailenin yürek burkan dramı

Çukurca ilçesinde yaşanan terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan 5 nüfuslu Akın ailesi, yıkılmak üzere olan kiralık bir evde hayat mücadelesi veriyor.


Çukurca ilçesinin Kayalık köyünde ikamet ederken terör olayları yüzünden Yukarı Bağlar Mahallesi'ndeki yıkılmak üzere olan bir kiralık eve taşınan Akın ailesi yaşam mücadelesi veriyor. Bedensel engelli olduğu için çalışamayan evin reisi Hızır Akın, Valilik tarafından üç ayda bir verilen 50 YTL yardım haricinde hiç bir gelirlerinin olmadığını söyledi. Özürlü eşinden sık sık dayak yediğini iddia eden 35 yaşındaki Elifa Akın ise evlerde temizlik yaparak kazandığı parayla çocuklarının ihtiyaçlarını karşıladığını, ihtiyaçlarının büyük bölümünün komşuları tarafından karşıladığını belirtti.

Televizyon ve telefonla tanışmadıklarını söyleyen Akın ailesinin 10 yaşındaki kızları Şehriban, fakir oldukları için yaşıtlarının kendisiyle ynamadığını söyledi.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Şehriban, "Evimizde hiç televizyon ve telefon olmadı. Yaşıtlarımızın elinde dondurma görüyoruz, almak için paramız yok. Dondurmayı ne zaman yiyeceğimizin hayalini yaşıyoruz. Et ve sebzeye ise hasret kaldık" dedi.


Her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evde ikamet ettiklerini söyleyen anne Elifa Akın, "Kocam özürlü olduğu için çalışamıyor. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamak için evlerde temizlik yapıyorum. Temizlik dönüşlerinde eşim beni ve çocuklarımı dövüyor. İçinde bulunduğumuz durumu gören bir hayırsever bize ev yaptırmak için temin ettiği bir arsada temel attı. Ancak malzeme sıkıntısı yüzünden evimiz temelde kaldı. Evimizin tamamlanması için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Çocuklarım bu güne kadar et ve sebze yüzü görmedi. Bazen yemek yapacak malzeme bulamadığım için çocuklarıma kuru ekmek ve su veriyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 15:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
edanur bilmece IP: 85.104.72.xxx Tarih : 20.08.2007 22:55:56
gerçekten öle bişey varsa yardımda bulıunuruz ama eşinize iftira etmeyin ölese neden evlenmeye gerek duydun gerçektem maddi anlamdan yardım ederizgerek manevi olsun yardımda bulunacaz o çocuklara iii bakmanızı isteriz