4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Terör tazminatı ile otomobil

HAKKARİ Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Arif Koparan, Hakkari’de artan otomobil sayısı nedeniyle sokakların bu yükü kaldıramaz duruma geldiğini söyledi.

Koparan, özellikle terör nedeniyle köylerinden göç ederek terör tazminatı ödenen vatandaşların, bu parayla otomobil almasının Hakkari’deki araç sayısını hızla arttığını söyleyerek, araç yerine gayrimenkule yatırım yapılmasını istedi.

Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu'yla terörzedelere ödenen tazminatlar Hakkari’de ilginç bir sorun ortaya çıkardı. Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Arif Koparan, tazminatı alan vatandaşların bu paralarla araç aldığını, otogarı ve otoparkı olmayan Hakkari’de araçların sorun haline geldiğini söyledi.

Hakkari’de 58 bin 738 terörzedenin başvurusunun kabul edildiğini söyleyen Koparan, bu terörzedelerin paralarının ödenmeye başlandığını belirtti. Koparan, “Paraları ödenen vatandaşların otomobile yönelmesi nedeniyle kentteki araç sayısında yüzde 100’den fazla artış oldu oldu. Otogar ve otopark sıkıntısı çekilen ilimizde artık yayalar bile yürümekte zorlanıyor. Araçlar yol kenarına park ediliyor.

Kent merkezine park edilen araçlar kentin görünümünü de bozuyor. Ayrıca araç alan vatandaşlarımız maddi olarak zarar ediyorlar. Ben vatandaşlarımızın araç yerine gayrimenkul almalarını tavsiye ediyorum. Ocak 2008’de 4 bin olan araç sayısı şu anda 10 bini aştı. Ayrıca araçların 7 bini 30 plaka taşırken, diğerleri ise diğer illerin plakasını taşıyor” dedi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 19:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?