4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

'Teröre lanet, kardeşliğe davet' mitingi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Hakkari İl Temsilciliği tarafından 'Teröre lanet, kardeşliğe davet' mitingi düzenlendi.

Terör örgütü PKK tarafından Dağlıca bölgesinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrasında tüm Türkiye'deki en anlamlı miting, saldırının yaşandığı Hakkari'de yapıldı. Hakkari'de terörü kınamak üzere bir araya gelen binlerce kişi, Şehir Stadyumu'nda buluştu. Eline Türk bayraklarını alan Hakkarili vatandaşlar, miting alanını saatler öncesinden doldurdu. Teröre tepki gösteren kalabalık, Dağlıca'da şehit düşen askerlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler açtı. Kalabalık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Türk, Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir', 'PKK şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Barzani şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Hepimiz askeriz, askere uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar attı.

Saat 11.00'de başlayan miting, Dağlıca'da şehit düşen askerler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Hakkari temsilcileri tarafından yapılan konuşmanın ardından binlerce kişi sloganlar eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp Hastane Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı'na geldi. Atatürk Anıtı önünde Dağlıca'da şehit düşen askerler için okunan duaların ardından kalabalık valilik binası önüne kadar yürümeye devam etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting güzergahında yüksek binalar üzerinde bekleyen Özel Harekat Şubesi timleri çevreyi gözetledi. Cadde ve geçiş güzergahları polisler tarafından korunurken, miting bitimine kadar helikopterler Hakkari semalarında koruma görevi yaptı. Mitinge katılan kalabalığa Türk bayrakları dağıtılması ise izdihama neden oldu.

Terörün lanetlendiği mitinge katılan şehit kızları, giydikleri askeri üniformalarla büyük ilgi topladı. Hakkari'de teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit düşen geçici köy korucusu Tahir Çelik'in kızı Naime Çelik ile şehit korucu Mehmet Yılmaz'ın kızı Saime Yılmaz da mitinge katıldı. Mitinge katılanlardan Sabri Fırat, "Kürt, Türk kardeştir, terörü lanetlemek için bu mitinge katıldık. Kimse vatanımızı bölemez. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmez. Tek bayrak, tek millet olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bu mitinge vatanım için katıldım. Bize oyun oynanıyor, gelin birlikte bu oyunu bozalım. Bunlar acımasız insanlardır, bu hainlere inanmayalım" dedi.

Mitinge asker kıyafetleri ile katılan şehit köy korucu kızlarından Saime Yılmaz da kanların durdurulmasını istediğini söyledi. Yılmaz, "Ben bir şehit kızıyım. Bu kanlar dursun istiyorum. Çünkü gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyor. Benim babam şehit oldu, başka babalar şehit olmasın, evlatlar öksüz kalmasın. Şehit kızı olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Hakkariliyim ama bu asker kıyafetlerini giydiğim zaman çok tepki alıyorum. Hepimiz insanız ve hepimiz aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Akan kanların artık durmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Diğer şehit kızı Naime Çelik ise bu mitinge katılmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Çelik, "Bu yürüyüşe katıldığım için çok gurur duydum. Bu uğurda nice canlar vermeye hazırız. Akan kanlar dursun, savaş yerine barış istiyoruz" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği Hakkari İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman ise bu miting ile Hakkari'nin birlik ve beraberliğini bir kez daha gösterdiğini söyleyerek terörü lanetlemek üzere hep birlikte el ele verip bu mitingi düzenlediklerini söyledi. 30 yıldır Hakkari'de yaklaşık 3 bin şehit verildiğini belirten Hasan Öztunç, "Bizim tek temsilcimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ne Barzani ne de PKK. Herkes kendini bilsin, bunlar bizim temsilcimiz olamaz. Terör örgütü ile biz savaşıyoruz ve acıyı biz çekiyoruz. Kim bu devletin düşmanı ise bizim de düşmanımızdır. Bütün vatandaşlarımıza birlik-beraberlik çağrısı yapıyoruz. PKK'nın isteği bizim birbirimize düşmemizidir. Sakın bu oyuna gelmeyin" ifadelerini kullandı.

Hakkari'de görev yapan bir memur ise Kürtler'in ve Türkler'in her zaman kardeş olduğunu, bunu kabul etmeyenlerin kalleş olduğunu belirterek, "Bizler Hakkari'de yaşıyoruz. Bu bölgede huzuru bozmak isteyenler var, onların oyununa gelmeyelim" dedi.

Mitinge katılan binlerce kişi, büyük coşku ile ellerindeki bayrakları sallayarak PKK terör örgütünü lanetleyip sessizce dağıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 16:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?