4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Teröre lanet yağdı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na ve Diyarbakır'da bir polis aracına bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırılar, Hakkari'de yapılan miting ile protesto edildi. Dağılan kalabalığın arasına bıçak fırlatan bir kişi gözaltına alındı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Geçici Köy Korucuları Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Hakkari İl Temsilciliği tarafından düzenlenen miting için, sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar şehir stadyumuna gelmeye başladı.

Saat 11.00'de stadyumda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Aktütün Jandarma Karakolu ile Diyarbakır'da şehit olan asker ve polislerin fotoğraflarını taşıyarak, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', Aktütün bizimdir, bizim olacak', 'Teröre hayır, huzura evet', 'Kadın, çocuk katili, hain PKK', 'Kahrolsun bölücülük, kahrolsun terör', 'PKK Hakkari'den elini çek', 'Vatan millet el ele', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Hepimiz Mehmetiz' şeklinde sloganlar attı.

Miting sırasında Çukurca ilçesine bağlı bazı köylerden geldiği belirtilen iki kız çocuğu ise kalabalığın attığı sloganlara daha fazla dayanamayarak gözyaşları döktü. Basın mensuplarına açıklamada bulunan kızlar teröre lanet yağdırdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mitingde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, İslam dünyası ile birlikte Türkiye ve aziz Hakkari halkı Ramazan bayramını kutlarken, eli kanlı terör örgütünün kirli ve çirkin emellerini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Aktütün'de 17, Diyarbakır'da 5 vatan evladının şehit verilmesinin yüreklerine bir daha kor düşürdüğünü belirten Adıyaman, "İnanıyoruz ki, tüm Türkiye halkı, din, dil, ırk ve mezhep ayrılığı yapmadan yasa bürünmüştür. Hakkari halkı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte tüm korucular, bu saldırıya gecikmeden en isabetli cevabı verecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Vatan evlatlarının kanı yerde kalmayacaktır" dedi.

Eski Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Hasan Öztunç ise yürüyüşe il ve ilçelerden de büyük katılımın olduğunu belirtti. Öztunç, "Hakkari halkı devletine bağlıdır. Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Devletimiz bu bölgeye okul yapıyor ancak basında çıkan haberlere göre sanki okul yokmuş gibi gösteriliyor. Yeter artık bu kan dursun, analar ağlamasın. Basında çıkan sahte yorumlara aldanmayın, gelin terörü bize sorun" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından şehit kızları oldukları belirtilen Azime Uçar 'Bayrak', Elmas Adıyaman ise 'Toprağında kanım var' adlı şiirleri okudu. Daha sonra ise İl Müftülüğü'nde görevli bir imam, şehitler için dua etti. Yürüyüşe katılan binlerce kişi ise ellerini açarak okunan dualara eşlik etti.

Kalabalık daha sonra stadyumdan 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari Valiliği önüne kadar yoğun güvenlik önlemleri altında yürüdü. Özel harekat timleri keskin nişancıları yüksek binaların üzerinde güvenlik önlemleri alırken, yürüyüş zırhlı araçlar eşliğinde devam etti. Yürüyüş, valilik önünde de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Grubun dağılması esnasında ise Cumhuriyet Caddesi üzerinde ismi öğrenilemeyen 17 yaşındaki bir şahsın, kalabalığın arasına bıçak fırlatması ise gerginliğe neden oldu. Şahsın gözaltına alındığı belirtilirken, caddeye koşan çevik kuvvet ekipleri de DTP bürosunun bulunduğu yolu trafiğe kapatarak yürüyüşe katılanların geçişini sağladı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:32:25
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 15:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?