4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Teröristler sivil aracı taradı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristler tarafından açılan ateş sonucu sivil araçlarda bulunan 2 vatandaşın yaralandığı belirtildi.


Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin icra ettiği operasyonlarla eylemsiz kalan PKK/Kongra-Gel terör örgütünün sivil halka saldırmaya başladığı belirtildi.

Açıklamada, "Teröristler tarafından 19 Ağustos 2008 günü saat 17.00 sıralarında Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, Dağlıca köyünden Kamışlı köyü istikametine gitmekte olan vatandaşlarımıza ait 4 araca Gürkavak köyü, Varagöz bölgesinde ateş açılmıştır. Bölge yakınında bulunan güvenlik kuvvetlerinin olaya anında müdahalesi ile araçların içindeki şahıslar sağ olarak kurtarılmıştır.

Teröristlerin hedef gözetmeksizin açtığı ateş sonucu araçların içerisinde bulunan 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın Yüksekova ve Van Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Türk Silahlı Kuvvetleri, bağlı kurum ve kuruluşları ile bölgede güven ortamını yıkmak ve yaptığı eylemler ile vatandaşlarımızı devlete karşı kışkırtmak isteyen terör örgütüne karşı kararlı mücadelesine aralıksız devam edecektir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:35:11
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?