3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Teröristler tahrip etti ehmetçik onardı

Çukurca ilçesinde, terör örgütü PKK üyeleri tarafından tahrip edilen Kuzey Irak'ın sıfır noktasındaki 35 haneli Narlı köyünün camisi, İlçe Kaymakamlığı ve Çukurca 3. Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı tarafından onarılarak yeniden faaliyete geçirildi.

Mehmetçikler tarafından büyük bir özenle onarılarak daha sonrada döşemesi yapılan caminin yeniden ibarede açılışını, Çukurca Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Yaşar Turan ve beraberindeki komutanlarla birlikte yaptı.

Cami açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Ayhan Akpay, Mehmetçiğin onardığı camiye kendilerinin de destek verdiğini belirtti. Onarımda özelikle Çukurca 3. Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Aslan'ın büyük emeği olduğunu belirten Akpay "Narlı Köyü terörden çok zarar görmüş, çok sayıda vatandaşımız yerlerinden yurtlarından olmuştur. Devletimiz bu yaraları sarmak için önce köye dönüşleri kolaylaştırdı. Yol ve içme suyu hizmeti ile köylülerin yeniden topraklarına dönmeleri sağladı. Hem devletimizin yardımları hem de Mehmetçiğimizin katkılarıyla camimizi vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Emeği geçen komutanlarımızı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından kapısına Türk bayağı asılan cami yeniden ibadete açıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 13:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hulusi.aras IP: 78.188.13.xxx Tarih : 17.05.2008 14:50:55

selam olsun kışın -39 derecedeğörev yapan çukurcadaki kahraman askerlerimize selam olsun SUBAYINDAN TEĞMENİNDEN YÜZBAŞIŞINA