3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Teröristlerden itiraflar

Hakkari'de biri teslim olan ve diğeri yakalanan iki teröristin güvenlik güçlerine verdikleri ifadelerinde, karşılaştıkları hayatın daha önce kendilerine anlatıldığından çok farklı olduğunu, örgüt mensuplarının çocuğunun pişmanlık ve karamsarlık içerisinde olduklarını söyledikleri bildirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesinde 29 Haziran 2008 günü Şervan kod adlı R.P. isimli PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğu, Serhat kod adlı Ş.K. isimli terör örgütü mensubunun ise güvenlik güçlerince yakalandığı belirtildi.

Teröristlerin verdikleri ifadelerine yer verilen açıklamada, "Her iki şahsın da 2008 yılı Nisan ayında PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne katıldıkları, örgüte katıldıktan sonra örgüt içerisindeki insanlık dışı davranışlar nedeniyle örgütün tahmin ettikleri gibi olmadığını gördükleri, karşılaştıkları hayatın daha önce kendilerine anlatılanlardan çok farklı olduğunu, örgüt mensuplarının çocuğunun pişmanlık ve karamsarlık içerisinde oldukları ve her fırsatta kaçmayı arzuladıkları, ancak kaçarken yakalanan örgüt elemanlarına teröristler tarafından işkence yapılarak eziyet edilmesinin kaçmak isteyen diğer teröristleri korkuttuğu, buna rağmen örgüt mensuplarının çocuğunun Türk Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendilerine çok iyi davranacaklarını bildikleri için daima kaçma fırsatı kolladıkları beyan edilmiştir. Kandırılmış bu gençlerimizin biran önce yüce Türk adaletine teslim olarak ailelerine ve medeni bir yaşama kavuşmaları için her türlü çabanın sarf edildiği kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 12:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?