4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Teröristlerden köylüye haraç infazı

Hakkari Valiliği, önceki gün Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından aracı yakılan köylünün örgüte haraç vermediği için öldürüldüğünü açıkladı.


Yapılan basın açıklamasında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Konur köyüne malzeme taşıyan İsmail Özkan isimli vatandaşa ait 30 HA 340 plakalı kamyonetin 18 Eylül 2007 günü saat 16:00 sıralarında, Şemdinli'nin dağlık kesiminden geçen yolda teröristler tarafından durdurularak araç şoförünün öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, aracın yakıldığı, öldürülen şoförün cebine de "Örgüte vergi vermeyenler bundan sonra cezalandırılacaktır" yazılı not bırakıldığı belirtilerek, "Bölgede alnının teriyle geçimini sağlamaya çalışan fakir vatandaşlara karşı terör örgütünce yapılan bu vahşet, aslında terör örgütünün geçmişteki katliamlarının bir benzeri olup terör örgütünün asla değişmeyeceğine, gücünün ancak masum sivillere yeteceğine dair açık bir kanıttır. Bu olay, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen kanlı terör örgütünün yöre halkının hakları için savaştığını söylemesine rağmen, geçmişten bugüne devam eden canice vahşetlerinin bir devamıdır. Bu olay, zor şartlar altında geçimini temin edecek ekmek parasını kazanmaya çalışan fakir ve masum vatandaşlarımızın rızıklarına göz koyan ve dinimizce kutsal sayılan Ramazan günlerinde dahi maddi çıkarları için suçsuz ve günahsız insanlarımızı öldürmekten çekinmeyen terör örgütünün bu eylemlerinin ve vahşetlerinin bir kanıtıdır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 18:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah sertel IP: 81.215.130.xxx Tarih : 26.09.2007 01:43:19

allah belanızı versin adi kişiksiz korkak ödlek satılmış insanlar topluluğu sanada kökünede lanet olsun pkk.öldürülen kardeşimize allahdan rahmet ailesine baş sağlığı dilerim allah onların ülkemizin askerimizin yardımcısı olsun