3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Teröristten Dağlıca planı!

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne 19 kilometre uzaklıkta bulunan Köprülü Sınır Jandarma Taburu ile, Kavşak Köyü'ndeki Jandarma Taburlarını basmaya gelen PKK'lı teröristler geri püskürtüldü.





Terör örgütü PKK, Dağlıca baskınının bir benzerini dün gece tekrarlamak istedi. Çıkan çatışmalarda Mehmetçik kayıp vermezken PKK'lı teröristlerin gece karanlığından faydalanarak Irak topraklarına kaçtığı belirtildi.

 

TUNCELİ’de PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlar bu sabahtan itibaren hız kazanırken, eylem hazırlığında olan 40 kadar terörist kıskaca alınırken, 30 kişilik grubun da Karadeniz’e geçmesi engellendi. Hava destekli sürdürülen operasyona katılan Jandarma Özel Harekat Timleri, teröristlerin bulunduğu alanları çembere alırken, sıcak temasın her an sağlanabileceği belirtildi. Kobra tipi helikopterler Munzur Vadisi ile Aliboğazı Mevkii’nde teröristlerin bulunduğu alanları bombaladı.


Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde PKK’lı teröristlere yönelik geniş kapsamlı hava destekli bir operasyon başlatıldı. Operasyon Tunceli merkez, Nazimiye, Pülümür, Hozat ve Ovacık ilçelerinin kırsal kesiminde yoğunlaştırıldı. Dün gece Jandarma Özel Harekat Timleri Kutuderesi, Çiçekli ve Geyiksu kesimlerine indirilerek, burada teröristlerin geçiş ve kaçış güzergahları ve stratejik noktaları tuttu. Sabah saatlerinde helikopterlerle bölgeye yine Özel Harekat Timleri indirilerek teröristlerin izleri sürülmeye başlandı. Tunceli ilçelerinde operasyonların sürdüğü bölgelere de karadan çok sayıda komando gönderildi.

40 KİŞİLİK GRUP ÇEMBERE ALINDI

Jandarma Özel Harekat Timleri, eylem hazırlığında olan ve Munzur Vadisi ile Kutuderesi Vadisi’nden 20’şer kişi olarak ikiye ayrılan 40 kişilik grubu etkisiz hale getirilmesi yoğun bir operasyon sürdürüyor. Bu grupların özellikle fedai türü, canlı bomba ve vur-kaç türü eylem hazırlığında olduğu belirtildi. 40 kişilik terörist grubun bulunduğu alanlar havadan Kobra tipi helikopterlerle bombalanıyor.

KARADENİZ’E GEÇİŞLERİ ENGELLENDİ

Baharın gelmesiyle birlikte Tunceli-Erzincan ve Bingöl sınırlarının kırsal alanlarında saklanan ve Karadeniz’e sansasyonel eylemler yapmak için geçmeye hazırlanan yaklaşık 30 kişilik terörist grubunun da tüm geçiş güzargahları tutuldu. Operayona havadan helikopterlerde destek verirken, karadan komandoların sevk edildiği kırsal kesimlerde aramalar sürüyor. Teröristlerin özellikle Sivas üzerinden Karadeniz’e sızmaya çalıştığı kaydedildi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 21:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?