4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Teslim olan PKK'lı neler anlattı?

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK üyesi R.T, örgütteki insanlık dışı muamele nedeniyle yüzlerce PKK'lının kendisi gibi kaçmasını beklediğini söyledi.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen kararlı ve etkili mücadele sonucunda personel, lojistik ve moral yönünden çöküş içine giren örgütte çözülme ve kopmaların başladığı belirtildi.

Güvenlik güçlerince sürdürülen çalışmalar sonucunda, Çukurca'da 24 Şubat 2008 tarihinde ''Pling Kemal Mir'' kod adlı R.T'nin güvenlik güçlerine teslim olduğunun anımsatıldığı açıklamada, son 3 gün içinde teslim olan terör örgütü mensubu sayısının 3'e ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, güvenlik güçleri tarafından sorgulanan R.T'nin, ifadesinde terör örgütüyle ilgili şu bilgileri verdiği ifade edildi:

''Fakir olan aileme maddi yardımda bulunulacağı yönünde propaganda yapılmasından etkilenerek, 2005 yılı Eylül ayında terör örgütüne katıldım. Katıldıktan 1 ay sonra da aileme göndermek üzere para talebinde bulunduğumda, talebim alaycı bir yaklaşımla geri çevrildi ve ısrar etmem üzerine cezalandırıldım. İlk günden itibaren ailemi özlediğim için örgüt yöneticilerine ailemle görüşmek istediğimi belirttim. Ancak bu talebim de reddedildi ve aileme yönelik aşağılayıcı sözler söylendi. PKK içinde faaliyet gösteren bireyin aile kavramının olamayacağı, dini inançlarını ve manevi duygularını unutması, tüm benliği ile terör örgütünün ideolojisini benimseyip hayatını buna göre yeniden şekillendirmesi gerektiği söylendi.''

R.T, ifadesinde, terör örgütü kamplarında verilen siyasi ve askeri eğitim konularını anlayamadığı için aç bırakıldığını, dayak yediğini ve bir bardak çay için örgüt mensuplarının güvenini kazanmaya çalıştığını belirtti.

Terör örgütünden insanlık dışı muamele dışında bir şey görmediğini, bu nedenle de ilk fırsatta kaçtığını söyleyen R.T, insanlık dışı muamele nedeniyle yüzlerce örgüt üyesinin de kaçmasını beklediğini ifade etti.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik mücadelesinin çok yönlü devam edeceği bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 16:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?