2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Tezkeresine 14 gün vardı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki muhimmat patlamasında şehit olan 4 askerden, Nevşehirli Jandarma Komando Er Hakan Azkın'in tezkeresine 14 gün kaldığını belirten yakınları gözyaşına boğuldu.

Merkeze bağlı Çat Beldesi'nde oturan ‘Azkın' ailesine, acı haber jandarma tarafından verildi. Yakınları Hakan Azkın'ın şehit düşmesi ardından evin önüne büyük bir Türk bayrağı astı. Teskeresine 2 haftadan az süre kaldığı belirtilen şehit er Hakan Azkın'ın cenazesinin bu akşama doğru askeri uçakla Kapadokya Havalimanı'na ardından beldeye getirilerek, törenle toprağa verileceği bildirildi.

Şehit Hakan Azkın'ın evi, yakınları ve belde sakinleri tarafından başsağlığı için ziyarete gelenlerle dolup, taşarken, şehit erin çiftçilik yapan babası Ahmet ile annesi Rukiye, ağabeyi 26 yaşındaki Hasan gözyaşı döktü. Şehit erin ağabeyi Hasan Azkın, “Kardeşimin teskeresine 14 gün vardı. İzine bile gelmek istemedi. Kendisiyle telefonla sık sık konuşuyorduk. En son çarşamba günü görüştük. Bu sabah bir ambulansla evimize gelen jandarmalar acı haberi verdi. Kardeşimin bomba patlaması sonucu şehit olduğunu söylediler. Vatan sağolsun” dedi.

Şehit erin yakınları, Hakan Azkın'ın annesi Rukiye'ye gönderdiği son mektubunda, “Ben galiba şehit olacağım. Hakkınızı helal edin. Şehit olunca, kulağıma şehit olduğumu seslen anne” diye yazdığını anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 12:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?