4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

THK Van'da

Türk Hava Kurumu (THK), yeni eğitim ve öğretim sezonuyla birlikte yurt genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere defter ve kalem yardımı yapmaya başladı. 

Van'da ilk etapta bu yardımdan Kurubaş ve Kinyas Kartal ilköğretim okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler yararlandı. THK Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle ve Şube Saymanı İlhan Gezgen tarafından yapılan defter ve kalem yardımı, sınıf öğretmenleri tarafından daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.
 
Şube Başkanı Vahdettin Dicle kendilerini kamuoyuna daha iyi anlatmak istediklerini belirterek, "Bu yüzden Türk Hava Kurumu (THK) olarak, halkla iç içe olmak ve sevgi bağını güçlendirmek için, sosyal ve kültürel faaliyetlere başlıyoruz. İlk olarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi yardımı yapmaya karar verdik. Çok sayıda kalem ve defterden oluşan kırtasiye malzemelerimizi okullarımıza bugün teslim etmenin sevincini yaşıyoruz" dedi. 

2007 yılı içinde Van genelinde 37 bin 28 YTL'lik fitre ve zekat topladıklarını, bu yıl ise daha yüksek bir rakama ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Dicle, "Her yıl fitre ve zekatların toplanılması için okullarımıza zarflar dağıtıyoruz. Dağıtılan bu zarflar daha sonra toplanılıyor. Geçen yıl ilçemizden 100 bin YTL fitre ve zekat toplamıştık. İnşallah bu yıl daha da artacak. Toplanılan fitre ve zekatların yarısını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ünü Kızılay'a, yüzde 3'ü Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 4'ü ise Diyanet Vakfı'na geriye kalan miktar ise Türk Hava Kurumu'na aktarılıyor" diye konuştu. 

Okul idareleri ve öğrenciler ise yapılan kırtasiye yardımına çok sevindiklerini belirterek, THK Van Şubesi yönetimine teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?