3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Tombala artık 'yasak'

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde daha önceki Ramazan aylarında bazı kahvehanelerde oynatıldığı belirtilen tombala yasakladı.

Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova’da faaliyet gösteren kahve ve kıraathane işletmecileri ile bir toplantı düzenleyerek ‘kumar’ sayılan tombalanın Yüksekova sınırları içerisinde oynatılmasının yasaklandığını söyledi.

Avaşin parkında yapılan toplantıya Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp ile Yüksekova’da faaliyet gösteren kahve ve kıraathane işletmecileri katıldı.

Daha önceki yıllarda özellikle Ramazan ayında oynatılan tombala oynayan ve oynatanlara ceza kesileceğini belirten Bora, “Ramazan ayının maneviyatına ters düşen, birçok aileyi ekonomik olarak perişan eden tombala oyununu yurttaşlarımızın dilek ve şikayetlerini de dikkatte alarak Yüksekova sınırları içerisinde yasakladık. Bizleri kırmayarak toplantımıza katılan esnaf arkadaşlara da bu tür oyunların yasaklandığını aksini yapanlar hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını söyledik. Sağ olsunlar esnaflarımız da duyarlı davranarak bu yasağa uyacaklarını söylediler. Altını çizerek tekrar söylüyorum. Yüksekova sınırları içerisinde kumar sayılan tombala gibi bazı oyunların Ramazan ayında oynanması ve oynatılması kanunen yasak olduğundan; oynayanlar hakkında kesinlikle yasal işlemler başlatılacaktır. Ramazan ayı buyunca Zabıta ekiplerimiz bu tür oyunların oynatılmaması için denetimlerini aralıksız sürdürecekler.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2012 Perşembe 17:39:25
Güncelleme :19 Temmuz 2012 Perşembe 17:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?