5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Tomografi cihazı perişan etti

TOMOGRAFİ CİHAZI ARIZALANDI HASTALAR PERİŞAN OLDU

Hakkari Devlet Hastanesi'nde bulunan tomografi cihazının yaklaşık 1 haftadan beridir arızalı olması vatandaşları perişan ettiği belirtildi.

Devlet Hastanesi'nin 1. katına 2005 yılında bir firma tarafında kurulan tomografi cihazının sürekli arızalanması tepkilere neden oldu.

Ahmet Kaya ve Salih Işıklı isimli hasta yakınları, cihazın Hakkari'ye geldiği günden beridir hep arızalı olduğunu ve bunun sıkıntısının ise kendileri gibi hasta ve hasta yakınlarının yaşadığını belirttiler. Ne zaman tomografiye ihtiyaç olsa 'Arızalı' cevabı aldıklarını belirten vatandaşlar, ilgili firmanın buna bir çözüm bulmasını istediler.

Hastane yetkilileri ise, cihazın arızalı olduğunu doğrulayarak, acil hastaların filmlerinin bekletmeden Askeri Hastane'de çektirdiklerini belirttiler.

FİRMA YETKİLİLERİ TEDAŞ'I SUÇLADI

Tomografi cihazını işleten firma yetkilisi Hacı Özdemir ise, cihazın sürekli arızalanmasının tek sorumlusunun Tedaş olduğunu iddia etti. Özdemir, "Türkiye'de hastalara randevu vermeden aynı günde tomografi film çektiren tek firmayız. Günde 130 ile 150 hastanın filimin çekiyoruz. Bu da Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. İlde sürekli elektrik voltajı düşüp yükseldiği için tomografi cihazı arızalanıyor. Bunun suçu ilgili elektrik firması olan Tedaş'a aittir. Teknik arızanın olması bizim suçumuz değil. Bir

insan düşünün ani bir kalp krizi geçiriyor. Vatandaşlar da cihazı böyle düşünsün. Arızanın giderilmesi için Amerika ve Fransa'dan parça bekliyoruz. Bu hafta içinde arıza giderilerek cihaz yeniden hizmete sunulacaktır" dedi.

TOMOGRAFİ CİHAZI ARIZALANDI HASTALAR PERİŞAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 12:52:01
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 12:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?