2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Toplum Gönülleri Vakfı'dan eğitime destek

TOPLUM GÖNÜLLERİ VAKFI'DAN EĞİTİME DESTEK

Hakkari Toplum Gönülleri Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren gençler, Mustafa Kemal Paşa Anaokulu'nu gönüllü olarak boyatarak yeni bir görünüme kavuşturdu.

Yaklaşık 2 yıl önce Hakkari'de kurularak faaliyet gösteren Toplum Gönülleri Vakfı, bir süre önce il merkezindeki değişik cadde ve sokaklardaki orta refüjleri boyatarak, birçok okula ise kırtasiye malzemesi yardımında bulunmuştu. Toplum Gönülleri Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren gençler bu kez ise Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Mustafa Kemal Paşa Anaokulu binasının dış cephesini esnaflardan temin ettikleri boyalarla boyatarak yeni bir görünüme kavuşturdu. Okulda görevli bazı bayan öğretmenler de çevredeki çöpleri toplayarak gençlere yardımcı olmaya çalıştı.

Hakkari Toplum Gönülleri Vakfı Başkanı Süleyman Seven, gönüllü olarak okul boyadıklarını belirtti. Daha önce de okullara yönelik bu tür çalışmalarının olduğunu ifade eden Seven, belediye ye ait çarşı içindeki orta refüjleri boyattıklarını, şimdi ise gönüllü olarak Mustafa Kemal Paşa Anaokulu'nu boyadıklarını söyledi.

Seven, "Faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecektir. Önümüzdeki hafta içerisinde gönüllü olarak belirlediğimiz 6 okula ise kırtasiye malzemesi dağıtımında bulunacağız. Toplum Gönüllüleri Vakfımız olarak bütün gençlerin, sosyal sorumlulukların bilincine varması, potansiyelini farklı yerlerde kullanmasıdır. Gençler öncülüğünde toplumsal bir barışı ve değişimi gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu yaparken de ilkeler doğrultusunda yapıyoruz. Temel ilkelerimiz var, bunlar farklılıklara saygı, yerel katılım, girişimcilik ve ömür boyu yaşamdır. Bu ilkeler altında çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Okul bahçesinin çevre duvarlarını boyatan kızlardan Aysel Hamitoğlu ile Şükran Oktan ise, Toplum Gönülleri Vakfı olarak eğitime destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirttiler. Kızlar, minik öğrencilerin daha güzel bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için okullarını boyattıklarını belirttiler.

TOPLUM GÖNÜLLERİ VAKFI'DAN EĞİTİME DESTEK
TOPLUM GÖNÜLLERİ VAKFI'DAN EĞİTİME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 16:10:05
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 18:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?