5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Toprak ev yangına yenildi

HAKKARİ'DE EV YANGINI

Hakkari'nin Gazi Mahallesi'nde, yanan bir mumun yere düşmesi sonucu çıktığı belirtilen yangında bir ev büyük hasar gördü.

Edinilen bilgiye göre, 4 nüfuslu Hekim Tekin'in 3 odalı tek katlı toprak evinde kimsenin evde bulunmadığı bir sırada çıkan yangında şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Alevler içinde kalan evdeki yangın mahalle sakinleri ve olay yerine gelen itfaiye ekibi tarafından söndürüldü. Bazı mahalle sakinleri ise evin toprak damını kazarak yangını tamamen kontrol altına almaya çalıştı. Vatandaşlar, evin içinde kalan malzemeleri dışarı çıkartarak, ev sahibine yardımcı olmaya çalıştılar.

Düğün törenlerinde aşçılık yaparak geçimini sağlayan ev sahibi Hekim Tekin, kış ortasında perişan olduğunu belirterek, olayın şoku içerisinde olduğu için konuşamaması dikkatlerden kaçmadı. Hekim Tekin'in annesi Huri Tekin, yangına evde bulunun bir mumun neden olduğunu, işsiz olan çocuğunun geçimini düğünlerde aşçılık yaparak geçirdiğini belirterek yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi. Tekin, "Oğlum işsizdir. Düğün törenlerinde aşçılık yaparak bizlere bakıyor. Bütün birikimi çıkan yangında yandı. Kendisi olayın şokunu yaşadığı için konuşamıyor" dedi.

8 yaşındaki Roşhat Tekin'in, ev dışına çıkartılan oyuncaklarının başında kara kara düşünmesi ise görenleri duygulandırdı. Biran olsun dışarıya çıkartılan malzemelerin başında ayrılmayan Tekin, babası gibi uzun süre olayın şokunu yaşadı.

HAKKARİ'DE EV YANGINI
HAKKARİ'DE EV YANGINI
HAKKARİ'DE EV YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:18:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 11:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?