3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Törende çelenk krizi

Hakkari'de, Cumhuriyet'in 85. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen törende çelenk krizi yaşandı.

Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törende, Valilik ve Hakkari 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'nın çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından, Hakkari Belediye Başkanlığı çelenginin anıta sunulacağı anonsu yapıldı.

Ancak Hakkari Belediyesi'nden kimsenin katılmaması ve çelenginin bulunmaması yüzünden bir süre şaşkınlık yaşandı. Görevli öğretmen tarafından daha sonra sırasıyla çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulması için kamu kurum ve kuruluşlar ile siyasi parti ve derneklerin isimleri okundu.

Çelenklerin anıta sunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son bulan törene; Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Hakkari Barosu Başkanı Necip Korkmaz, Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun, Abdül Kadir Duran, Yılmaz Kurt ile Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin ve kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci ve Mehmetçikler katıldı.

Tören öncesinde İl Emniyet Müdürlüğü'nün tören alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilirken, tören alanı ise polis ekipleri ve yola park edilen sinyal bozucu askeri araç ile korundu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:12:51
Güncelleme :28 Ekim 2008 Salı 19:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?