4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Trafik ışıkları süs olarak kaldı

Hakkari'de yaklaşık bir yıldır arızalanan trafik ışıklarının halen onarılmadığı belirtildi.

Hakkari Devlet Hastanesi kavşağı ile Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi'ne yerleştirilen trafik ışıklarının aylardır sürenin arızası giderilmeyince yol kenarlarında ise sadece süs olarak kaldı. Bazı vatandaşlar Hakkari'nin trafik ışıklarına alışamadığını, bundan dolayı onarım yapılmadığı yorumlarını yaparken, bazıları ise her geçen gün araç sayısının artması üzerine caddelerin bu yükü kaldırmadığı, ışıkların işlevsiz hale getirdiğini belirtiyorlar.

Mecit Tan, Ali Taşçı isimli sürücüler, şehirde her geçen gün araç sayısının arttığını, darıcık yollarının ise bu yükü kaldırmadığı belirttiler.

Sürücüler, "Bir süre önce 2 ayrı caddeye konulan trafik ışıklarına kısa sürede alışmıştık. Ancak son günlerde şehirde inanılmaz derecede araç sayısında artış oldu. Yollarda dar olduğu için trafik ışıklarına uymak neredeyse imkansız hale geldi. Bizce bu trafik ışıklarının yeniden faaliyete geçirilmesi doğru değildir. Kış aylarında ise trafik ışıkları hiç çekilmiyor. Fren yapan araçlar zincirleme kazaya neden oluyorlar" şeklinde konuştular.

Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, trafik ışıklarının neden arızalandığını ve arızayı giderip gidermeyecekleri konusunda daha sonra bir açıklama yapacaklarını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 15:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Seyit KOÇAKER IP: 78.163.155.xxx Tarih : 23.05.2008 17:07:29

Bu trafik ile ilgili uygulamalar diğer illerde yaşayan insanları mı ilgilendiriyor sadece?Anadolunun kimi yerlerinde vatandaş kuralları uygulatma adına boyuna ceza ödüyor,arçları park'a çekiliyor,trafikten men ediliyor.Bu çifte standardı gör sonra da yetkililerin samimiyetine inan bakalım.