2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Trafo yetersizliği karanlıkta bıraktı

25 GÜNDÜR KARANLIKTA OLAN KÖY

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 25 gündür karanlıkta kalan köylülerin imdadına TEDAŞ İl Müdürü koştu.

İlçe merkezinden 5 kilometre uzaklığında bulunan Altınoluk köyünde trafonun yetersiz kalmasından dolayı 25 gündür elektrik olmadığı belirtildi.

Köye giden TEDAŞ İl Müdürü İsmail Özdemir, 75 haneli olan köyde evlerin dağınık olmasından dolayı tek trafonun yetersiz kaldığını tespit etti. Geçici bir çözüm ile köye elektrik verildiğini belirten Özdemir, “İyi ki köye geldim. Kendi gözlerimle köylünün mağduriyetine şahit oldum. Ancak köy dağınık olduğundan 100'lük trafo yetmiyor. Bu nedenle köyün başka bir noktasına bir trafo daha bırakacağız. Böylece köyümüzü bu sıkıntıdan kurtaracağız” dedi.

M. Tahir Çakmak adlı köylü ise, günlerdir karanlıkta kaldıklarını belirterek, “Akşam karanlık olduktan sonra hemen uyuyorduk. Elektrik ya da aydınlatıcı bir şey olmadan öğrenciler bile ders çalışamıyordu. Hatta çoğu çocuk günlerdir banyo bile yapamamış. Köyümüz kalabalık olduğundan elektrik büyük sorun oldu. Ancak TEDAŞ İl Müdür İsmail Özdemir'in buraya kadar gelip sorunumuza destek olması sevindirici. Şimdiden desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

25 GÜNDÜR KARANLIKTA OLAN KÖY
25 GÜNDÜR KARANLIKTA OLAN KÖY
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:46:01
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?