4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Trafolar kaçak elektrikten dolayı arızalı

Hakkari'deki sık sık elektrik kesintisi yaşanan bölgelerdeki trafoların kaçak elektrik kullanımı yüzünden sürekli arızalandığı belirtiliyor. 

Hakkari Dağgöl Mahallesi Kalealtı Semti sakinleri, kaçak elektrik kullanımı yüzünden dün gece yine karanlıkta kaldı. Yaz aylarından beri aralıklarla elektrik kesintilerinin yaşandığı Kalealtı Semti sakinleri artık bu durumdan bıkmaya başladı. Elektrik kesintilerine bir çözüm bulunmasını isteyen mahalle sakinleri, söz konusu mahalle trafosunun yetersiz olduğundan dert yandılar. 

Tedaş Müessese Müdürlüğü yetkilileri ise, Dağgöl Mahallesi'nin bir bölümünde kaçak elektrik kullanıldığını belirterek, bazı kesimlerde bu nedenden dolayı elektrik kesintilerinin yaşandığını belirtiler. Yetkililer,"Hakkari genelinde kaçak kullanımlar bulunmaktadır. Aşırı derecede ısıtıcılar kullanıldığı için buna dayanamayan trafolar devreden çıkıyor. Kaçakların önüne geçmek için her zamanki gibi çalışmalarımız devam etmektedir. Dağgöl Mahallesi Kalealtı Semti'ndeki bazı evlerdeki kesintilerin nedeni ise yine kaçak kullanımdır. Bunun önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 12:30:50
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 12:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?