3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

TSK: F-16'lar Roj TV'yi vurdu

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Aktütün Karakolu'na saldırıp 6 askeri şehit eden teröristleri etkisiz hale getirmek için Kuzey Irak'ta sıcak takip yapıldığını açıkladı. Bir saat sonra yapılan diğer açıklamada ise isim verilmeden Roj TV'ye ait terör kamplarındaki unsuruların imha edildiğini duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamalar şöyle denildi:


BİRİNCİ AÇIKLAMA

“Irak’ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK terör örgütüne ait hedefler, 10 Mayıs 2008 günü saat 18:00’den itibaren karada konuşlu ateş destek vasıtalarımız ve Hava Kuvvetlerine mensup uçaklarımız tarafından yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır.

Ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurulmuş ve vurulan tesislerde bulundukları tespit ve teyit edilen teröristler etkisiz hale getirilmiştir. Kesin sonuçların belirlenmesi için gerekli çalışma ve değerlendirmeler sürdürülmektedir.

Vurulan hedefler arasında, Hakkari bölgesinde bir karakolumuza silahlı saldırı olayına katıldıktan sonra Irak’ın kuzeyine çekilen bir kısım teröristin toplanma bölgeleri de bulunmaktadır.

Ateşle taarruz esnasında sadece terör örgütü hedef alınmış; her zaman olduğu gibi, sivil halk ve yerel unsurların harekattan olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadeleye artan bir güç ve kararlılıkla devam edecek; Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ordusuna karşı girişilen her türlü hain eylem, anında ve misliyle karşılık bulacaktır.”

İKİNCİ AÇIKLAMA

"10 Mayıs 2008 gecesi icra edilen hava harekâtı esnasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait diğer hedeflerle birlikte basın ve propaganda merkezi de ateş altına alınarak imha edilmiştir."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 11:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?