3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

TSK tedbiri elden bırakmıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi karayolunda tedbiri elden bırakmıyor.

Bir süre önce teröristlerin sık sık patlayıcı madde döşediği karayolunda askerler, günün 24 saatinde sinyal bozucu araçlar eşliğinde mayın taraması faaliyetlerini sürdürüyor.

Teröristlerin Irak'tan sızarak rahatlıkla patlayıcı madde döşediği sınırdaki karayolu, devriyelerin artmasıyla birlikte daha güvenli bir hale getirildi. Karayolunda sürekli mayın taraması yapan askerlerin güvenliğini ise sınır boylarında görevli Mehmetçik sağlıyor. Çukurca ilçesinin yüksek rakımlı 21 ayrı noktasına son teknoloji gece görüşlü termal kameraların kurulmasıyla birlikte teröristlerin artık sızma yapamadığı belirtildi.

Daha önce askeri hareketliliğinin yaşandığı Çukurca, sakin günler geçiriyor. Çukurca 3. Taktik Sınır Jandarma Komutanlığı pistindeki helikopter hareketliliği ise artık gözlenmiyor. Çukurca ilçesi sakinleri, teröristlerin daha önce Kuzey Irak'tan sızarak özellikle Şorti, Şine, Narlı ve Köprülü yakınlarındaki karayoluna patlayıcı maddi döşediğini belirtti. 24 saat boyunca yapılan mayın taraması sonucunda teröristlerin artık patlayıcı madde yerleştiremediğini söyleyen vatandaşlar, askerler sayesinde huzur ve güven içerisinde rahatlıkla yolculuk yapabildiklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?