2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

TSO, kendin sorunlarını masaya yatırdı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile en ciddi sınavını Hakkari’de vereceğini ileri sürdü.

2004 yılının son ekonomik ve kalkınma toplantısı TSO’da yapıldı. Burada konuşan TSO Başkanı Ahmet Şen, hükümetin Hakkari’ye istenilen oranda hizmet etmediğini ileri sürerek, Türkiye’nin AB sınavından geçmesinin tek yolunun Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasından geçtiğini söyledi.

Hakkari’nin en önemli sorunların başında eğitim ve sağlık geldiğini, bu konuda diğer illere oranla aynı oranda hizmet alamadıklarını ileri süren Şen, "Halen eğitim ve sağlık alanında sorunlarımız devam ediyor. Yeni hükümetin işbaşına geçmesine rağmen halen ilimizde gözle görülen hizmetleri yok. Okul inşaatları ödenek nedeniyle halen yarıda bırakılmıştır. Bir çok il ekonomik yönden destek alırken, maalesef bizim ilimiz bu pastadan payını alamadı. Hakkari’yi el birliği ile kalkındırmamız için Ocak 2005 yılında ilin sorunlarını içeren bir dosya ile 30 kişilik ekiple Ankara’ya gitmeyi planlıyoruz. Hakkari’yi kalkındıracak köy dönüşleri mutlaka sağlanmalıdır. Eğitim ve sağlık alanında hükümetin çok acil çalışmalar yapması gerekir" şeklinde konuştu.

Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Tahir Yaşar ise, birlik ve beraberlik içersinde bu veya şu parti demeden Hakkari’ye hizmet yapılması gerektiğini söyledi. Yaşar, bazı köylerin plan üzerinde yollarının asfaltlı görünmesine karşın, yollarının asfaltlanmadığını ve bununda parasının alındığını iddia etti.

Toplantıya, Belediye Başkanı Yardımcısı Bişar Mavigöz, CHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve çok sayıda esnaf katıldı

Hakkari-iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 11:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?