3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Tüm erzakları yandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan bir yangın, güçlük içinde kış hazırlığı yaparak yiyeceklerini biriktiren bir aileyi açlıkla karşı karşıya bıraktı. Şimdi iftar için pişirilecek hiçbir şey kalmayan ailenin, bir yıl önce de oğullarını imkansızlıktan doktora götüremedikleri için kaybettikleri ortaya çıktı. 

Yüksekova'ya bağlı Çukurca köyünde tandır evinde çıkan yangın bir ailenin bir yıl boyunca çalışıp elde ettiği kışlık tüm erzağının kül olmasına neden oldu. 15 nüfuslu ailenin şimdi göz yaşları dinmiyor. Edinilen bilgilere göre, olay Yüksekova ilçesine 10 kilometre mesafede bulunan Çukurca köyünde meydana geldi. 

Hasan Oyman isimli vatandaşa ait tandır evinde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangının çıkış nedeni henüz öğrenilemezken kışlık tüm erzaklarının yandığı öğrenildi. Anne son bir kez bir şeyin kurtarayım diye kendisini yangın içine ataması ise sonuç vermedi Anne Zeliha Oyman, 15 nüfusunun olduğunu belirterek tandır evlerinde 40 torba un, 5 teneke yağ, 5 torba şeker, 5 torba pirinç, 10 torba bulgur ve 5 torba buğday gibi kışlık gıda ihtiyaçlarının bulunduğunu çıkan yangın sonucu tüm erzaklarının yok olduğunu belirtti. 

Yangın sonrasında her yerde kurtarılacak eşya arayan aile bir şey bulamayınca göz yaşlarına boğuldu. Gözyaşları içinde 'Akşama iftar için pişirilecek bir şeyimiz kalmadı' diyen ailenin çocuklarından Mihriban Oyman, "Daha önce yanan yerde yaşıyorduk. Dayımızın ve komşuların yardımı ile bu evi yaptık. Şimdi bir tek evimiz kaldı. Ben imkansızlıklar nedeni ile eğitimime devam edemedim" dedi. 

Lise son sınıfta okuyan Mihraç Oyman ise bir yıl önce kardeşi Gazi'yi imkansızlıktan dolayı doktora götüremediklerinden kaybettiklerini belirterek, "Bir yıl boyunca dilenerek karınca gibi çalışarak kış için topladıkları her şeyimizi kaybettik. Şimdi ne olacak halimiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?