4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Turistler Yüksekova'da kaldılar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mahsur kalan turistler, para bulamadıkları için ülkelerine gidemiyor. 

Edinilen bilgiye göre bir süre önce İran'a giden 6 Tanzanyalı turist, İran polisi tarafından bilinmeyen bir sebepten yakalanıp gözaltına alındı. Uzun süre gözaltında kalan turistlerin vize tarihi geçerken, paralarını da kaybettikleri belirtildi. 

Turistler nezaretten çıkarıldıktan sonra sınır dışı edilerek geldikleri ülke olan Türkiye'ye gönderildi. Esendere Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan turistler Hakkari'nin Yüksekova ilçesine getirildi. Vize tarihleri dolan 6 turist yaklaşık 20 gündür Yüksekova Otobüs Terminali'nde bekletiliyor. Terminalde bulunan mescide yerleşen Tanzanyalılara otogar esnafı sahip çıkarak yemek ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Her gün bir aile tarafından iftara götürülen turistler, yatmak için tekrar mescide geliyor. Kaldıkları mescitte Kur'an-ı Kerim okuyup namaz kılan Tanzanyalı turistler kurtulmak ve ülkelerine gitmek için dua ediyor. Turistleri bu durumdan kurtarmak isteyen otogar sorumlusu Cengiz Uzunköprü Ankara ve İstanbul'daki konsolosluklarla diyaloga geçtiğini söyledi. 

Uzunköprü, "Arkadaşların vizesi geçtiği için buradan öteye gidemiyorlar. Bu durumu Tanzanya Konsolosluğu'na ilettim. Turistlerin fotoğraflarını istediler. Bende fotoğrafları çektirip Ankara'ya gönderdim. Geçici olarak Ankara'ya gidebilmeleri için yazı gönderdiler. Biz de işlemlerini hızlandırmak için pasaportlarını da gönderdik. Ancak yol paraları olamadığı için gidemiyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 16:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?