2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Türk - İran sınır güvenliği Hakkari'de masaya yatırıldı

İran’dan Hakkari’ye gelen askeri bir heyet, sınır güvenliği konusunda düzenlenen toplantıya katıldı.
Bugün öğle saatlerinde karayolu ile İran’ın Urumiye kentinden gelen 1. Derece Hudut Komutanı Albay Afkar Benayifer başkanlığındaki 13 kişilik askeri komite Polisevi’nde verilen öğlen yemeğinin ardından Vali Erdoğan Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mitat Karaca ve Emniyet Müdür Vekili Mehmet Aslan Önal ile bir araya gelerek sınır güvenliği konularında bir toplantı yaptı. Hakkari Valiliği’nde yapılan toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Albay Afkar Benayifer, Vali Erdoğan Gürbüz ile sınır güvenliği konularında görüşmelerde bulunduklarını söyledi.
Basın mensuplarının, Irak’ın bugün bölücü terör örgütü PKK’yı terörist örgütleri listesine aldığını hatırlatması üzerine Benayifer, PKK’ın bir terörist örgüt olduğunu söyledi. PKK’yı ilk kurulduğundan bu yana terörist olarak kabul ettiklerini anlatan Benayifer, hiç bir zaman PKK’ya topraklarında yer vermediklerini ve yermeyeceklerini ifade etti.
Vali Erdoğan Gürbüz ise dost ve kardeş İran İslam Cumhuriyeti’nin değerli komutanlarını aralarında görmekten son derece mutlu oldukları belirterek, sınırın dostluk, kardeşlik ve huzur sınırı olmasını arzuladıklarını ettiklerini anlattı. Her 3 ayda bir karşılıklı olarak Hakkari ve Urumiye kentinde toplantılar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gürbüz, şunları söyledi:
"İran ile Türk sınırı arasında büyük olay ve sorunlar yaşanmıyor. Bugün toplantıda dile getirdiğimiz konular sadece askeri makamların buluşup masada bazı kütük sorunlarını hal etme şeklinde geçmiştir."
Vali ve beraberindeki İran heyeti daha sonra alış veriş yapmak üzere dükkanları dolaştılar. İranlılar, pahalı olması nedeniyle hiç bir şey alamadan geri döndüler. Geceyi Polisevi’nde geçirecek olan heyetin yarın saban saatlerinde Hakkari’den ayrılacağı belirtildi.
HAKKARİ - İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 21:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?