3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Türk bayrağı asıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve Uzman Çavuş Ragıp As'ın şehit olduğu patlamanın olduğu noktaya büyük bir Türk bayrağı asıldı. 

Cumhuriyet Mahallesi Bellier Apartmanı önünde inceleme yapan Yüksekova Efeler Taburu'nda görevli askerler, patlamanın olduğu sokağı da trafiğe kapattı. Patlamanın meydana geldiği yere büyük bir bayrak asılırken, ilçede dün gece Rıfat T., Mehmet B., Sait S., Mehmet S. ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi ile birlikte 6 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. 

Bu arada parti binasında bir basın açıklaması yapan Hakkari DTP milletvekili Hamit Geylani, "İnsanım" diyen hiç kimsenin bu tür olayların olmasını istemeyeceğini belirterek, "Keşke olmasaydı. Yaşadığımız bu günlerde Türkiye'de sürdürülebilir bir yaşam koşulunun kalmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Dün akşam burada bir patlama olmuş ve bir can kaybedilmiştir. Her kaybolan can kim olursa olsun, dini, dili, ırkı, cinsiyeti görevi ne olursa olsun bu ülkenin bir kaybıdır. Bu şehir içinde de olur, dağ başında da olur, sınır dışında da olur, biz bunlara anlayış olarak da parti olarak da karşıyız. Hep birlikte dua ediyoruz ki, bu mübarek ayda bu son olsun. Bunun da tek çözümü halktır. Halkın özgür iradesidir. Bu olursa ülkede sorun kalmaz. Eğer sorunların bitmesi isteniyorsa acilen barış ortamının sağlanması ve daha fazla kan dökülmesinin önlenmesi lazımdır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZONGULDAKLI MAWİŞ IP: 78.171.240.xxx Tarih : 23.09.2008 19:54:24

KANSIZ KÖPEKLER GÖRÜN ESERİNİZİ UZMANIM CENNETE GITTI YA SİZ CEHENNEMDE BILE YERINIZ YOK UZMANIM ASKERIM RAHAT UYU