2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Türk halka seslendi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Bitlis'ten sonra geldiği Hakkari'de yağış altında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Bitlis'ten bugün öğle saatlerinde seçim otobüsüyle Hakkari'ye gelen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Çiftlik mevkiinde araç konvoyu eşliğinde karşılandı. Yağan yağmura rağmen saatlerce Çiftlik mevkiinde bekleyen bazı vatandaşlar, lastik yakıp etrafında halaylar çekti. Beraberindeki DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, il ve ilçelerdeki belediye başkan ve adayları tarafından karşılanan Türk'ün şehre girişinde seçim otobüsünün önünde izdiham yaşandı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen mitingde, konuşmasının giriş bölümünü Kürtçe yaparak halkı selamlayan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, daha sonra konuşmasını Türkçe sürdürdü. Türk, "Bu sefer rüşvetin para etmediğini görenler TRT Şeş'i açtılar. 'Artık her şeyi çözdük' dediler. Kürtler zaten Kürtçe bir kanal için yıllardır mücadele ediyordu. Bunu biz istiyorduk. Kürt halkının kimliğini, kabulünü isteyen biziz. Ama onlar bizim birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü bozmak için rüşvet kırıntılarıyla bizi kandırabileceklerini zannettiler. Oysa bu halkı kandıramazlar. Bugün burada size Kürtçe merhaba dediğim için hakkımda davalar açılacak" dedi.

Ülkede 30 yıldan beridir kan aktığını söyleyen Ahmet Türk, "Şiddet kemiklerimize, iliklerimize işledi. Gelin barışı sağlayalım. Onurlu bir barış için çaba gösterelim. Başbakana 'Gel barış adamı ol' diye çağrı yapıyorum. Bu seçimden güçlü çıkmak zorundayız. Bu seçimde halkımızın özgürlüklerini ortaya çıkaracaklarını inanıyorum. Sesimizin gür çıkması için mücadelemiz yükselecektir. Sizlerin sesini dünyaya duyurmak için baskıyı, şiddeti esas alan politikalara karşı sizlerle birlikte bu alanlardayız. Bundan sonra da zulme karşı, baskıya karşı birlikte, dimdik duracağız. Birileri özgürlük ve barış sesimizi duymak istemiyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Türk ve beraberindekiler, Çukurca ilçesine hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:53:09
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 19:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?