2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Türk polisi bayramını kutluyor

Hakkari Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü etkinlikleri kapsamında polis ve eşlerine yönelik bir konser düzenlendi.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen konsere Hakkari Valisi Muammer Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Ağır Ceza Reisi Ahmet Bilgili, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Vali Yardımcıları Abdülkadir Duran ve Yılmaz Kurt ile çok sayıda polis ve eşleri katıldı. Konser öncesi Hakkari Polis Gücü Spor Kulübü sporcu ve antrenörleri tarafından bir gösteri sunuldu. Minik sporcular öğrendikleri tekwando hareketlerini sergilerken, antrenörleri ise briket ve tahta kırarak birlikte kikboks gösteri maçları yaptılar.

Yapılan gösterilerin ardından bir konuşmaya yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, Türk Polis Teşkilatı'nın vatandaşların huzuru, güveni, mutluluğu ve refahı için gecesini gündüzüne katan, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak hayatını dahi ortaya koymaktan çekinmeyen, hukukun üstünlüğünün, kanun hakimiyetinin ve adaletin tecellisinin olmazsa olmaz bir teşkilatı olduğunu söyledi.

Polisin 164 yıldır gösterdiği fedakarlık ve çalışma azminden dolayı gurur duyduklarını belirten Türker, "Hakkari'de de özellikle son olaylar göstermiştir ki polis, elindeki bütün imkanlara ve kanundan kaynaklanan güce rağmen, kendisine yönelik saldırılarda bile o insanların insan hakkını düşünen, olaylara hiç karışmayan üçüncü şahısların haklarını düşünen, onların huzur ve güveni için kendisini ortaya atan zaman zaman yaralanan, ancak buna rağmen karşısındakine zarar vermeyen, hukukun üstünlüğünü sağlamaya ve insan haklarının tecellisine yönelik bir güçtür. Polisimize gösterdikleri bu fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ise Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164 . yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bir eğlence programı düzenlediklerini belirtti. Vatandaşın yasalar ve evrensel kurallarla tanınmış yaşam haklarını kamunun huzur ve düzenini devletin bölünmez bütünlüğünü ve bekasını sağlamak için gerektiğinde canlarını feda edeceklerini belirten Sazak, "Bu görevi ifa ederken hainlere devletin gücünü, vatandaşlara devletin şefkatini ve sevgisini gösteriyorsunuz. En kötü günümüzün böyle olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü'nün daveti üzerine Hakkari'ye gelen TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği sanatçıları Selma Geçer ile Kubilay Dökmetaş, verdikleri konserle izleyenlere neşeli anlar yaşattı. Polis ve eşleri, sırasıyla sahne alan sanatçıların seslendirdikleri birbirinden güzel türkülere oturdukları yerden eşlik ederken, Hakkari Polis Gücü Spor Kulübü sporcuları ise sahneye çıkarak halay çektiler.

İsmi öğrenilemeyen küçük yaştaki bir çocuk ise sırtına bağladığı Türk bayrağı ile sahneye çıkarak dolaşması izleyenlerden büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 22:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?