5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Tutuklu girdi, sanatçı çıktı

TUTUKLU OLARAK CEZAEVİNE GİRDİ, SANATÇI OLARAK ÇIKTI

Hakkari'de siyasi bir suçtan dolayı 15 yıl tutuklu kalan Yaşar Gümüşlü, cezaevinde katıldığı kurslar sayesinde öğrendiği sanatla yeniden hayata tutundu.

Pehlivan Mahallesi'nde ikamet eden 30 yaşındaki Yaşar Gümüşlü, 1994 yılında siyasi bir suçtan dolayı 15 yıl boyunca cezaevinde kaldı. 16 ayrı cezaevi değiştiren Gümüşlü, buralarda kaldığı sürede açılan atölyelerde el sanatlarını öğrenmeye başladı. Cezaevindeki günlerini iyi değerlendiren Gümüşlü, el sanatını daha da geliştirerek karton üzerine tutkal ve sime ile doğa ve insan resimleri işlemeye başladı. 2009 yılının Mart ayında ceza evinde çıkan Gümüşlü, evlendi. İşsizliğin had safhaya ulaştığı Hakkari'de iş bulamayan Gümüşlü, cezaevinde öğrendiği sanatla hayatını kazanmaya çalışıyor. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye İş Merkezi'nde küçük bir iş yeri açan Gümüşlü, sanatını burada icra ederek müşterilerin isteği üzerine resimler de yapıyor.

Hayata yeniden tutunmanın sevincini yaşadığını ifade eden Yaşar Gümüşlü, "1994 yılında siyasi sebeplerden dolayı 15 yıl ceza aldım. Değişik illerin 16 ayrı cezaevlerinde kaldım. Burada mahkumlara atölyelerde çeşitli el sanatları öğretiyorlardı. Ben de bu fırsatı değerlendirerek öğrenmeye başladım. Dışarıdaki hayata tutulmam için sanatımı iyice geliştirdim. Cezaevinden çıktıktan bir süre sonra da evlendim. Hakkari'de iş bulamadığım için sanatımı icra etmeye başladım. Karton kağıda doğa, insan ve hayvan figürlerini işleyip daha sonrada tutkal ve renkli simlerle süsleyip güzel bir hale getiriyorum. Bu da birçok kişinin ilgisini çekiyor. Sipariş üzerine sanatımı sürdürmeye devam ediyorum. Sipariş vermek isteyenler Belediye Halk Pazarı'na gelerek istedikleri resimleri sipariş edebiliyorlar. Büyük emekler harcadığım el emeği göz nuru tabloları 25 ile 30 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuyorum. Yeniden hayata tutunduğum için çok mutluyum" dedi.

TUTUKLU OLARAK CEZAEVİNE GİRDİ, SANATÇI OLARAK ÇIKTI
TUTUKLU OLARAK CEZAEVİNE GİRDİ, SANATÇI OLARAK ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 11:39:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 11:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?