3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Uçan Süpürge Platformu Hakkari'de

Ankara Uçan Süpürge Platformu Genel Koordinatörü Halime Güner, "Köprüler Kuruyoruz" projesi kapsamında Hakkarili kadınlara kadın-erkek eşitliği hakkında bilgi verdi.
İl Kültür Müdürlüğü Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, çok sayıda kadın katıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, kadınlara ilk olarak kız çocukları ile bir hamile kadın ve iş kadını hakkında belgesel filmler gösterildi. Toplantıda konuşan Genel Koordinatör Halime Güner, Uçan Süpürge Platformu tarafından organize edilen "Köprüler Kuruyoruz" projesi kapsamında 29. il olan Hakkari’ye gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Güner, kadınların talepleri üzerine böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe ise bölgede kadınların hala ezildiğini söyledi.
Toplantıda konuşan Mehtap Taştan Demirel, Yıldız Çelebioğlu, Safiye Çeteoğlu ve Yeliz Armut isimli Hakkarili kadınlar da, yöredeki erkeklerin hala kız değil, erkek çocuk istediğini belirterek, bu nedenle kadınlara şiddet uygulandığını belirttiler. Erkeklerin feodal bir zihniyete sahip olduğunu ifade eden kadınlar, ilde kadın-erkek eşitliğinden söz etmenin mümkün olmadığını da vurguladılar. Yörede kumalık sisteminin yaygın olduğuna da değinen yöre kadınları, "Cins bilincini ortaya çıkartmak gerekiyor. Biz kadınlar üzerine her türlü kirli politikalar yapılıyor. Tacizlere uğrayarak dayak yiyiyoruz. AB’ye girmeye hazırlanan ülkemizde, halen töre cinayetleriyle katledilen kadınlarımız bulunuyor. Bizler eşitliğin sağlanmasını istiyoruz. Kadınlara sağlık merkezleri, dernekler ve sığınma evleri kurulmalıdır" diye konuştular.
Programdan sonra bayanlara, kadın-erkek eşitliğini anlatan ’Kadınların Gün Dökümü’ isimli dergi dağıtıldı.
HAKKARİ - İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 10:48:04
Güncelleme :28 Haziran 2004 Pazartesi 21:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?