27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Ücretsiz fidan izdihama yol açtı

Hakkari İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ücretsiz dağıtılan fidanlardan almak isteyen vatandaşlar, izdihama sebep oldu. Bazı vatandaşlar deste deste fidan alırken, bazıları birkaç tane ile yetindi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Başkanlığı binası önünde sabah saatlerinde yapılan fidan dağıtım törenine İl Çevre ve Orman Müdürü Hüsnü Kınadı ile Belediye Başkan Vekili Bişar Mavigöz katıldı.

İlk fidanları, Belediye Başkan Vekili Bişar Mavigöz ile Çevre ve Orman Müdürü Hüsnü Kınadı vatandaşlara verdi. Görevli bir personel tarafından kamyonet kasasında dağıtılan fidanlar, yer yer izdihamların yaşanmasına neden oldu.

Vatandaşların yoğun taleplerine karşı düzenli bir dağıtımda başarılı olamayan görevli, kamyonet kasasından aşağı inmek zorunda kaldı. Vatandaşlar ise, görevlinin araçtan ayrılmasıyla birlikte fidanlardan almak için büyük çaba harcadı.

Yer yer izdihamların yaşandığı dağıtımda bazı vatandaşlar deste deste fidan alırken, bazıları ise bir iki tane almakla yetindi. Ücretsiz fidan dağıtıldığını geç öğrenen bazı kişiler ise kamyonet kasasında kalan ve yola düşen küçük fidanları alarak evlerine götürdü.

Fidan dağıtımı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Çevre ve Orman Müdürü Hüsnü Kınadı, kış mevsimi nedeniyle geçen yıl dağıtamadıkları fidanları yaz aylarının gelmesiyle vatandaşlara dağıtmaya başladıklarını söyledi. Bakanlıklarının başlatmış olduğu ’Yeşili Sevindir’ kampanyası çerçevesinde il, ilçe ve beldelerde belediye başkanlarının yardımı ile fidanların dağıtılldığını belirten Kınadı, "İl merkezinde 16 bin, Hakkari genelinde ise kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere vatandaşlarımıza toplam 31 bin fidan dağıtılmaya başlandı. Halkımıza akça ağaç, gladiçe, yalancı akasya ile dişbudak türünde fidanlar dağıttık" dedi.

Basın mensuplarının düzenli dağıtılmayan fidanlardan bazı vatandaşların deste deste, bazılarının da bir iki tane almakla yetindiği sorusuna karşılık Kınadı, "Deste deste fidan alan vatandaşlarımız daha önce bize ihtiyaçları doğrultusunda talepte bulunmuşlardı. Onun için fazla aldılar. Bu kadar yoğun talep olacağını tahmin etmiyorduk. Şu anda Hakkari’de 4 bin fidana ihtiyacımız var. Halkımızın fidana ve sevgiye ihtiyacı var. Biz bu yoldan çıkarak geniş bir kampanya başlattık" şeklinde cevap verdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 12:10:35
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 11:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?