4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Uluyol mezrasına okul yapılacak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Aşağı Uluyol köyü Yukarı Uluyol mezrasında okul olmadığı için elbirliğiyle bir köy evini dersliğe çevirip kütüklerden sıra yaparak eğitim görmeye başlayan öğrencilere okul yapılacak.

Öğrencilerin durumuyla ilgili haberlerin yayınlanması üzerine harekete geçtiğini belirten Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, bu çağda okumayan öğrencilerin kalmış olmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirtti. Olayı duyar duymaz harekete geçtiğini, öğrencilerin bir kısmını taşıma sistemine dahil edildiğini, 4 kız öğrencinin ise 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na kayıtlarının yapıldığını belirtti.

Nasuhbeyoğlu "Haber üzerine Uluyol köyünde bir okulun yapılması talimatını verdim. 400 bin YTL para bekliyorum. 2008'den önce kesinlikle bu okulu yapacağım. Bu öğrenciler anneleri ve babaları yanında eğitim görecekler. Basın mensuplarının da kamuoyunu aydınlatma adına güzel hizmetleri oluyor. Bu perişanlığı beraber çözeceğiz. Kız çocuklarımızın okuması için Yüksekova'daki eski öğretmen evine 100 bin YTL harcanarak kız yurduna dönüştürdük. Şemdinli ve Yüksekova'ya kız meslek liseleri yaptık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 14:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?