27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Umutlar Ankara'da

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, 9 kişilik sivil toplum örgütü ile birlikte ilin sorunlarını taşıdıkları Ankara’dan umutlu döndüklerini söyledi.

Sivil toplum örgütleriyle biraraya gelen Başkan Metin Tekçe, basın mensuplarına Ankara’ya taşıdıkları ilin sorunları ile ilgili bilgi verdi. Toplantıya, Ankara’ya giden Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, Esnaf Odaları Başkanı Arif Koparan, KESK Platformu Sözcüsü Metin Demirel, Mimar Odası Temsilcisi Cemal Erip, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Korkmaz, Mali Müşavirler Temsilcisi Tahirhan Taş, İnşaat Mühendisler Odası Temsilcisi Bülent Çetin ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 3 hafta önce ilin sorunlarını içeren 25 dosya ile birlikte 6 ayrı bakanlığı ziyaret ettiklerini belirten Başkan Tekçe, yaşanan depremin ardından zemin etüt çalışması, ilin afet kapsamına alınması, Berçelan Yaylası üzerinde bir alternatif yol yapılması, mevcut yolun ıslah edilmesi, eğitim öğretim döneminde bir Eğitim Fakültesi’nin açılması ile asil öğretmen ataması konularının ele alındığını söyledi. Ankara ziyaretinin çok olumlu olduğunu ve kendilerinin iyi karşılandığını belirten Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe şunları anlattı:

"Sorunlarımızı sözlü olarak da çok rahat bir şekilde anlatma fırsatını yakaladık. Bakanlara depremle birlikte okulların güçlendirilmesi, merkezde yapımına başlanan tamamlanmayan liselerin önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirilmesi, ekonomik ve işsizlik konularını hatırlattık. İşsizliğin önlenmesi için iki ülkeye sınır olmamız münasebetiyle sınır ticaretine ağırlık verilmesi ve Çukurca İlçesi Üzümlü Köyü’nde sınır kapısının açılmasını istedik. Köy dönüşlerinde geçmişteki gibi sadece yığma evlerle değil depreme dayanıklı evlerin yapılması önerisinde bulunduk. Ayrıca sorunların tartışılması bunlara çözüm gücü olma açısından bu ortaklaşmaların biraz daha büyüyeceğini söylüyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 17:07:15
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 19:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş şahin IP: 81.215.213.xxx Tarih : 13.04.2005 18:43:56
sayın Başkanım Allah yardımcınız olsun Mehmet ŞAHİN nin oğlu YEKTA ŞAHİN