4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Üniversiteliler buluştu

ÜNİVERSİTELİLER HAKKARİ'DE BULUŞTU

Toplum Gönüllüleri Vakfı öncülüğünde çoğu değişik üniversitelerde okuyan yaklaşık 30 kişi Hakkari'ye geldi.

Değişik üniversitelerden gelen grubun sorumlusu olan Diyarbakır Fırat Üniversitesi öğrencisi Ali Çır, 23'ü öğrenci toplam 30 kişi olarak Hakkari'ye geldiklerini belirtti.

2002 yılının Aralık ayında resmi olarak faaliyete geçen vakıfta 20 binin üzerinde toplum gönüllüsü olduğunu belirten Çır, bunların çoğunluğunu üniversite kulüpleri, toplulukları olmak üzere Türkiye'de 90 yerde örgütlenmiş kişiler olduğunu söyledi.

Çır, "Bu vakfın amacı eğitim düzeyini ve kalitesini yükseltmeyi hedeflemek; sorgulayan, araştıran ve bilgiye dayalı eğitimi desteklemek, yaşayarak ve yaşam boyu öğrenmeye inanmak, eğitim konusunda bilinçli bir kamuoyu oluşturmaya çalışmak, yerel ihtiyaca göre gençlerin liderliğinde sivil inisiyatifler oluşturmak, katılımı yaygın faaliyetler gerçekleştirmek, yerel kaynağı harekete geçirilerek sorun çözme kapasitesini arttırmaktır. Hakkari'de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Burada farklı ve özel bir yaşam var. Valilik parkında oturup Sümbül Dağı ile bakışarak kaçak çayı yudumlamak çok zevkli. Grubumuzun içindeki bayan katılımcılar özellikle mutlu ve rahatlar. Taciz ve kötü laf ile karşılaşmadığımız tek kent Hakkari diyebiliriz. İnsanları çok saygılı ve nezaketli. Derneğimiz ve bizim amacımız açık. Bu amaç doğrultusunda üretkenliğimizi Hakkari'de sürdürüyoruz. Günlerimiz çok dolu geçiyor. Çocuklarla, gençlerle buluşuyoruz. Toplum Gönüllüleri Vakfı ekibimizin Hakkari çalışmaları bir hafta daha sürecek" dedi.

ÜNİVERSİTELİLER HAKKARİ'DE BULUŞTU
ÜNİVERSİTELİLER HAKKARİ'DE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 17:54:02
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 18:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?