4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Üniversiteye arsa bağışı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir vatandaş, 2 aydır yapımı için yer aranan Hakkari Üniversitesi'ne arsa bağışında bulunabileceğini belirtti. 

İlçeye bağlı Aksu köyünde ikamet eden Salim Aydın adlı vatandaş, Hakkari Üniversitesi'nin yapılabilmesi için kendisine ait 50 dönümlük arsayı bağışlamaya hazır olduğunu ifade etti. 

Komşularının da arsalarını bağışlayacağını belirten Aydın, üniversitenin yapılması için ellerinden gelen tüm imkanı seferber edeceklerini dile getirdi. Aydın, "Yapılacak olan üniversitenin Hakkari'ye, Yüksekova'ya ve hatta bölgemize ne kadar faydalı olduğunu biliyorum. Üniversite açılırsa buradaki birçok sorunumuz bitecek. Gençlerimiz fakülteli olacak. Ekonomik anlamda güçleneceğiz. Bu tür yatırımlar en kazançlı, en karlı yatırımlardır. Bu nedenle gerekirse evimin yerini dahi veririm. Üniversitenin Hakkari merkez veya ilçelerinde bir an önce açılması için hepimizin üzerine düşen görevi yapması gerekir. Benim 50 dönümlük arsam var ve gerekirse yanımdaki köylülere ait arsayı da alır, köylülere başka yerde olan arsamı yerine veririm ve bunu 100 dönüme çıkarırım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 15:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?