4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Ünlü komutanın kızı öğrencilerle

Kurtuluş savaşı komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Kars'ta öğrencilerle bir araya geldi. 

Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide öğrencileriyle bir araya gelen Timsel Karabekir, Kars'ta babasının ayak seslerini hissettiğini söyleyerek, "Bu mübarek topraklar çok acı çekti. Bu topraklarda çok şehit kanı var. Eğer biz, dünümüzü bilmesek bugünümüze sahip çıkamayız. Onun için her Türk evladının görevi, dününü bilmek, bugününü yaşamak ve yarınına hazır olmaktır. Bizler nasıl ki girip aşısı olduğumuzda hasta olmuyorsak, geçmişimizi bilirsek geleceğe yönelik aşımızı da olmuş oluruz" dedi. 

Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in yetim babası olduğunu hatırlatan Karabekir, "Hanginizin 6 bin 200 ağabeyi-ablası var. Benim 2 bin 200 ablam, 4 bin de ağabeyim var. Çünkü benim babam kimsesiz çocuklara sahip çıktı, onların manevi babası oldu" diye konuştu. 

Karabekir, "1946 yılında yani bizim zamanımızda televizyon yoktu. Parazitli bir radyo vardı. Ruslar, Kars'ı ve Ardahan'ı istiyorlar, Boğazlardan hak istiyorlardı. Radyoda spiker şöyle haykırıyordu, 'Kazım Karabekir Meclis kürsüsünde kılıcını kınından oynattı. Boğazlar Türk'ün boğazı, Kars-Ardahan bel kemiğidir. Verecek bir karış toprağımız yok' Benim babam çok duygusal ve nur yüzlü bir insandı. Babama ne kadar 'Kara Paşa' deseler de onun gözleri yeşil ve sevecen bir insandı" şeklinde konuştu. 

Söyleşiden sonra öğrenciler Timsal Karabekir ile fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Timsel Karabekir daha sonra babasının yazdığı marşları öğrencilerle birlikte okudu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 19:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?