2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Üzümcü salatalığı piyasaya çıktı

Hakkari'nin sebze ve meyve ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Üzümcü köyünde üretilen tarla salatalığı piyasaya çıktı.

Bulvar, Altay ve Cumhuriyet caddeleri üzerinde seyyar tezgahta salatalık ticareti yaparak aile bütçesine katkıda bulunan işsiz vatandaşlar, satışlardan memnun olduğunu belirttiler. Yerli salatalık çıkmadan önce vatandaşların İran'dan gelen ucuz ve tatsız sebzeleri almak zorunda kaldığını ifade eden satıcılar, Üzümcü köyü salatalığının piyasaya çıkmasıyla birlikte İran salatalığından kurtulduklarını söylediler.

Mehmet, Reşit ve Şivan Koyun isimli kardeşler ise, Bulvar Caddesi üzerindeki bir barakanın önüne bıraktıkları yerli salatalıkların kilosunu 1 TL'den satarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söylediler. Yerli sebzenin çıkmasıyla birlikte vatandaşın yüzünün güldüğünü anlatan Tahir Demir isimli bir satıcı ise, "Hakkari'de fabrika ve iş sahaları bulunmamaktadır. Aile bütçelerimize katkıda bulunmak için bazen bizler bazen de çocuklarımız sebze satıyor. Yerli sebze çıkmadan önce batı illerinden gelen sebze pahalı olduğu için alım gücü olmayan vatandaşlar mecburen İran sebzesini tercih ediyordu. Üzümcü köyü salatalığının çıkmasıyla beraber hem biz hem de vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Şehre sokulan çuvallar dolusu yerli salatalık kısa sürede tüketilebiliyor" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:23:50
Güncelleme :20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?