4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vali Nasuhbeyoğlu Yüksekova'da

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Kurban Bayramı'nın 2. gününde Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki hastaların bayramını kutladı, ziyareti sırasında değişik sebeplerden dolayı eğitimlerini tamamlayamayan 3 kız çocuğunun okula kavuşturulacağını söyledi. 

Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan ile birlikte Hakkari Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, hastalar ve refakatçileri ile bayramlaştı, istek ve sorunlarını dinledi. Hastane ziyareti sırasında cerrahi bölümünde yatan 16 yaşındaki Kıymet Şeker ile refakatçileri Şahsenem ve Sabahat Akış'ın değişik sebeplerden dolayı eğitimlerini devam edemediklerini öğrenen Vali Nasuhbeyoğlu, 3 kız çocuğunun okula devam etmeleri için gerekenin yapılacağını söyledi. Apandist ameliyatı olan Kıymet Şeker'in ikinci sınıftan sonra ailesinin müsaade etmediği için, arkadaşı Sabahat Akış'ın ise maddi sebeplerden dolayı lise eğitimine devam edemediği öğrenildi. 

Kız çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacaklarını da belirten Nasuhbeyoğlu, ''Bölgemizin en önemli problemi olan eğitim sorununu gidermek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Sosyal devletin destek olgusu içersinde çabalarımızı il genelinde sürdürüyoruz. Çocuklarımızın eğitimi her şeyin önünde geliyor. Bölgeye daha kaliteli öğretmen gelmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan destek istedik. Bu kız çocuklarımızın eğitimlerine devam etmeleri için 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasına dahil edeceğiz'' dedi.
 
Okul eğitimine devam edebilmenin mutluluğunu yaşayacak Kıymet Şeker'e bir güzel haber de Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan'dan geldi. Tümgeneral Olcan, öndeki dişlerinden bazıları kırık olan Kıymet Şeker'e dişlerini yaptırma sözü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 14:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?