4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vali talimatı ile tedavi oldular

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca köyünde yaşayan 2 çocuk, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun talimatıyla Yüksekova'ya getirilip ağız ve diş tedavileri yapıldı.


Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun, Kurban Bayramı öncesi Irak sınırında bulunan Dağlıca köyünü ziyareti esnasında karşılaşıp tedavilerinin yapılması için talimat verdiği Cihat Tire (8) ile Ahmet Buldan (7) isimli çocuklar, Yüksekova Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada antibiyotik tedavilerinin ardından 2 gün boyunca konuk edilen çocuklar bugün son tedavileri yapılmak üzere Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yüksekova Sağlık Grup Başkanı Nemci Eşiyok tarafından Devlet Hastanesine getirilen çocuklar, Devlet Hastanesi Baştabibi Kardiyolog Dr. Vecih Oduncu tarafından karşılandı. Tire ve Buldan, Ağız ve Diş Sağlığı polikliniğinde Dr. Necmettin Selçuk tarafından muayene edildi.


Çocukların sağlık durumları ile ilgili bilgi veren Dr. Necmettin Selçuk, ağız hijyenleri kötü olan çocukların, dişlerini fırçalamaları gerekti konusunda bilgilendirildiğini belirterek, "Çocukların kullanılamayacak durumdaki süt dişleri çekildi. Çürük dişlere dolgu yapıldı. Ahmet Buldan'ın ön süt dişleri erken düştüğünden tedavi için hızlandırıldı. Tedavi ve bakımları için çocuklara gün verdik."dedi.
Hastane personeli ve Sağlık Grup Başkanı Nemci Eşiyok'un ilgisinden dolayı mutlu olduklarını belirten çocuklar kendilerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?