4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vali Yardımcısı Uçgun'dan müjde

Hakkari'de 2008-2009 öğretim yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. 

2008-2009 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şehit Çetin Deniz İlköğretim Okulu tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde Valilik bahçesinde düzenlenen çelenk sunması töreninin ardından etkinlikler Şehit Çetin Deniz İlköğretim Okulu bahçesinde devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik bir konuşma yapan Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İlköğretim Haftası ve 2008-2009 öğretim yılı açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 
Katıldığı bu ilköğretim yılı açılışında öğrencilik günlerini hatırladığını belirten Vali Yardımcısı Uçgun, "Bugün burada bu konuşmayı yapıyorsam, eli öpülesi öğretmenlerimin sayesinde buradayım. Onlara ne kadar teşekkür etsek, saygı duysak az. Bizim zamanımızda öğretmene saygı da duyulurdu. Maalesef her geçen sene bu saygının azaldığı üzülerek görüyoruz. Suç kimde bilmiyorum. Öğretmende mi, öğrenci de mi, veli de mi hepimizde mi yoksa bilmiyorum. Ancak ne öğrenci benim öğrenci yıllarımdaki öğrenci, ne öğretmen benim zamanımdaki öğretmen ne veli benim zamanımdaki veli. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolu eğitimden geçer. Bu bilincin farkında olarak sayın valimizin talimatlarıyla eğitim ve öğretim için elimizden gelinin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Yeni yurtlar ve okullar yapılıyor. Yurdumuzu eğitim ve öğretime yetiştiremedik. Ancak köylerden okumak için gelen çocukların dışarıda kalmaması için bir takım kararlar aldık. Gelen hiçbir öğrenci yer sorunu nedeniyle geri döndürülmeyecek. Sayın valimizin talimatı budur. Yurtlarımızdaki kapasitenin çok üzerine çıkarak öğrencilerimizi barındırmaya çalışacağız. Hiçbir öğrenci dışarıda kalmayacağı gibi geride gönderilmeyecektir. Bütün öğrencilerimizi barındıracağız. Yeni yapılan 7 katılı 500 kişilik öğrenci pansiyonumuzu da Kasım ayında faaliyete geçireceğiz. Bu pansiyonla birlikte çok rahat edeceğiz, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Hakkari'mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise, bugün, ülkemizin ve milletimizin varlığını ve geleceğini belirleyen en önemli ve erdemli görev üstlenen eğitim camiasının 2008-2009 eğitim-öğretim yılına başlamanın onurunu, kıvancını ve mutluluğunu birlikte yaşadıkları belirtti. Aydın, "Geleceğimizin sevgili öğrencilerimizin, her geçen gün daha iyi şartlarda en modern okullarda yetişmeleri için devletimiz bütün imkanlarını ortaya koymakta, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına faaliyetlerini yürüten bin 861 personelle giriyoruz. Öğretmen yetersizliğimiz mevcuttur. Yeteri kadar ücret karşılığı öğretmen görevlendirilmesi yapılmıştır. Ne kapalı bir okul, ne de boş geçen bir ders bırakılmamaya gayret gösterilmiştir. Bu yıl 2 bin 861 okul öncesi, 50 bin 716 ilköğretim, 18 bin 824 ortaöğretim öğrencisi okuyacaktır. Bu yıl ilimizde Cumhuriyet tarihinde görülmeyen bir yatırım gerçekleştirilmiştir. 13 yeni öğretim okulunda toplam 104 derslik, 7 yeni lisede toplam 120 derslik, 2 adet 500'şer kişilik pansiyon, 2 adet anaokulunda toplam 8 derslik , 2 spor salonu, 22 lojman, 3 güçlendirme yapılmıştır. Yaklaşık olarak 30 milyon, 223 bin 191 YTL yatırım gerçekleştirilmiştir. 2002 yılına kadar ilde bin 264 derslik varken, 754 derslik ilave edilmiştir. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde büyük emek ve yardımlarını gördüğümüz sayın valimize teşekkür ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepinize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından değişik şiirler okunarak çeşitli oyunlar sergilendi. Daha sonra bazı öğrenciler tarafından okula yeni başlayan öğrencilere 'Hoş geldin çiçeği' verildi. Öğrenciler tarafından yöreye ait halk oyunlarının sergilendiği kutlamalarda, Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun ve Yılmaz Kurt tarafından temsili okul açılışı yapılarak öğrenciler sınıflarında ziyaret edildi. Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, ziyaret etitği sınıflarda bir süre sohbet ettiği öğrencilyer kısa bir süreliğine de olsa ders verdi. Etkinliklere, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?