4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vali Yardımcısı'na iftar yemeği

Hakkari Vali Yardımcılığı görevinden Giresun'un Piraziz İlçe Kaymakamlığı görevine atanan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan için iftar yemeği verildi.


Hakkari Halk Bankası Şubesi ve Bağışlı Köyü Muhtarı Halil Aydın sponsorluğunda Öğretmen Evi'nde verilen yemeğe, Hakkari Vali yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Uçgun, Yılmaz Kurt ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.


Gecede bir konuşma yapan Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ile dönem arkadaşı olduğunu ve mesleğe başladıkları günden beridir tanıştıklarını söyledi.

Kısmetin Hakkari'de birlikte çalışmayı gerektirdiğini dile getiren Uçgun, "Kendisiyle Yaklaşık 1 yıllık bir süre zarfında güzel bir çalışma ortamında bulundum. Biz kendisinden çok memnun olduk. Hakkari halkı memnun oldu. Meslektaşımın güzel anılıyor olmasından çok mutluyum. Böyle bir arkadaşım olduğu için çok mutluyum. Kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyorum" dedi.


Konuşmasına "Hakkari'ye gelen de ağlar giden de ağlar' sözü ile başlayan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen ise, muhakkak Ali Hamza Pehlivan'ın da ağlayarak ilden ayrılacağını söyledi. Şen, "Vali yardımcımızın 2 yıla aşkın ilimizde hizmetleri oldu. Hepimizin gönlünde bir yer edindi. Görev yaptığı günden bugüne kime sorduysak Ali Hamza Pehlivan gidiyor diye üzülüyor. Biz de üzülüyoruz. Biz böyle hizmet aşkıyla dolan, halkı seven ve kapısını daima açık tutan insanları her zaman yanımızda görmek isteriz. Hakkari'nin de susadığı budur. Hakkarililer fazla bir şey istemiyor. Hakkari halkı bir tebessüm istiyor" şeklinde konuştu.


Hakkari Vali Yardımcılığı görevinden Giresun'un Piraziz İlçe Kaymakamlığı görevine atanan ve son olarak konuşan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan da, veda konuşmalarının en zor konuşmalar olduğunu belirterek, kamu görevlileri olarak bu tür ortamları 2 veya 3 yılda bir yaşadıklarını belirtti. Pehlivan, "Hayatta her şey süreli. Ömrün kendisi de süreli. Ömrümüzde süreli bir gün nihayete erecek. Bizim kamu görevlisi olmamızın bu tarafı var. Yurdumuzun değişik il ve ilçelerinde görev yapıyoruz ve ayrılırken de yüreğimizden bir parçayı oraya bırakıyoruz, emanet ediyoruz. Buradan ayrılıyorum diye bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Burada çok yoğun ama güzel günlerim oldu. Lütfen hepiniz hakkınızı helal ediniz. Hakkari'yi size, sizi de Allah'a emanet ediyorum" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Bağışlı Köyü Muhtarı Halil Aydın, birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Söylenen şarkılara daha fazla dayanamayan davetliler tayini çıkan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ile birlikte halay çekti. Köy muhtarı davul çaldı, davetliler ise oynadı. Uzun süre söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde yöreye ait halk oyunlarının sergilendiği gecede, daha sonra Muhtar Halil Aydın ile Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan birlikte muhteşem bir düet yaptı.

İlginç görüntülere sahne olan gecede, Vali ile muhtarın düeti davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı. Yapılan düettin ardından muhtar seslendirdiği şarkılarla davetlileri coştururken, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ise söylediği türkülerle coşan davetlileri hüzünlendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 15:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?