3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Vali yerinde inceledi

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Meslek Yüksek Okulu ve Durankaya Beldesi yollarında sürdürülen çalışmalarını yerinde inceledi. 

Beraberinde bulunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Süleyman Kaya ile birlikte ilk olarak Aşağı Merzan Mahallesi'nde bulunan Hakkari Meslek Yüksek Okulu yolunda sürdürülen çalışmaları denetleyen Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Nasuhbeyoğlu, Hakkari Meslek Yüksek Okulu'na giden yolun bir kısmını geçen sene parke taşı ile döşediklerini hatırlatarak, bu sene ise asfalt ile ilgili çalışmalarını tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. 

Hakkari'nin artık bir üniversite şehri olduğunu dile getiren Vali Nasuhbeyoğlu, "Meslek Yüksek Okulumuz uzun süredir bu yolun özlemini çekiyordu. İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği belediyemizle yaptığımız protokol çerçevesinde bu yolun altını biz hazırlamak durumundaydık. Yolumuz bugün akşama kadar afatla hazır hale getirilecek. Hava koşulları iyi gederse asfaltını da yapmış olacağız. Şuanda temel malzemesini çekiyoruz" dedi. 

Daha sonra Durankaya Beldesi yoluna giderek yapılan asfalt yolu yerinde gören Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında Durankaya Beldesi, Geçitli köyü ile çevresindeki mahalle, köy ve mezraların ulaşım imkanlarını en iyi şekilde ikmal ettiklerini belirtti. 

Yolun 25 kilometresini asfaltladıklarını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Merzan Mahallesinin de ihtiyacını karşılayacak şekilde bu çalışmalarımız toplamda 26-27 kilometrelik bir asfalt yol olarak ikmal edilmiş oldu. 25 kilometrelik kısmı ikmal edildi. 2 bin 200 metrelik kısımla ilgili çalışmalarda yüklenici firmamız tarafından devam ediyor. KÖYDES projesi Hakkari ilimizde 750 projeye ulaşmıştır şuanda. İçme suyu, yol, köprü projeleriyle çok faydalı hizmetler yapılmıştır. Son 3 yılda, içme suyu, köprü, yol ve benzeri sanat yapıları hizmetlerinin yapılması için 70 milyon YTL bir yatırım yapılmıştır. Birkaç güne kadar bu yolumuzun da tamamlanmasıyla beraber Durankaya Beldesi ile çevre köylerimizdeki vatandaşlarımız bundan sonra rahatlıkla ilimize ulaşmış olacaklar. Bu yol Durankaya ve çevresindeki köylerde yaşayan halkımızın ana yolunu haline geldi. Halkımıza bu hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 

Yaptığı açıklamanın ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, aracı ile Durankaya Beldesi'ne giden bir vatandaşı durdurarak asfaltlanan yolu güzel olup olmadığını sordu. Aracın içindeki vatandaşlar ise, asfaltlanan yoldan oldukça memnun olduklarını belirterek, yolun yapımında emeği geçen başta Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve çalışanlarına teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?