3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Vali'den ev istediler

Hakkari'nin Ceylanlı köyü Yığınlı Mahallesi'nde aileleri ile birlikte çadırlarda yaşam mücadelesi veren çocuklar Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'na seslenerek kendilerine ev yapılmasını istediler.


Şehirden 45 kilometre uzaklıkta bulunan 14 hanelik 50 nüfuslu Yığınlı Mahallesi'nde ikamet eden çocuklar ekonomik sıkıntılara rağmen eğitim ve öğretimlerinde geri kalmadıklarını belirttiler. Ailelerinin maddi durumu iyi olmamasına rağmen kendilerini okuttuklarını ifade eden çocuklar, tek istediklerinin sıcak bir yuva olduğunu söylediler.

Büyüklerinin daha öncede basın yoluyla çadırdaki yaşam mücadelelerini yansıttığını anlatan Besna,Yağmur, Ayşe, Sevim Ertaş ismindeki çocuklar, içler acısı aile durumlarının ortada olmasına rağmen hiçbir yetkilinin içinde bulunan durumlarını sormadığını belirttiler. Çocuklar, "Sayın Valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu'na sesleniyoruz. Bizler bölgede meydana gelen olaylardan dolayı bir süre önce köyümüzden göç ederek Van iline yerleştik. Daha sonrada huzurun sağlanmasıyla birlikte köyümüze geri dönüş yaptık. Köyümüzde sebze ve meyve üreticiliğini yapmaktayız. Evlerimiz tamamen tahrip olduğu için ilkel Kızılay'ın vermiş olduğu çadırlarda kalıyoruz.

Bazen aşırı fırtına nedeniyle çadırlarımız yerle bir olup günlerce açıkta kalıyoruz. Sizden tek isteğimiz ailelerimizi yeniden ev sahibi yapmanızdır. Devlet büyüklerimiz haydı kızlar okula diyor, bizler de bu kampanya ya destek vererek ekonomik sıkıntılara rağmen eğitmelerimizi sürdürüyoruz. Sizden yiyecek ve bizi okutmanızı değil, bizleri ev sahibi yapmanızı talep ediyoruz.

İmkansızlıklara rağmen okuyan birçok kardeşimiz üniversiteye girmeyi başardı. Bizlerin de çadırda çalışarak inşallah üniversiteye gireceği umudunu taşıyoruz" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 14:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?