3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Vali'den gelişim üzerine açıklama

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, devlet vatandaş işbirliği ile yakalanan gelişme trendinin hızla yükseldiğini belirterek "Yaşanan bu tempo devam ettikçe Hakkari yakın bir zamanda gelişmiş bir il konumuna gelecektir" dedi. 

İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker, İHA'nın Hakkari Temsilcisi Feyzullah Taş ve Yüksekova Temsilcisi Senar Yıldız, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundular.
 
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında Hakkari'deki devlet hizmetleri hakkında bilgiler veren ve sağlanan başarıları anlatan Vali Nasuhbeyoğlu, bu olumlu gelişmelerin devlet-vatandaş işbirliği ile sağlandığını belirtti. 

Hizmette önceliğinin eğitim ve sağlık olduğunu ifade eden, bu konuda son yıllarda önemli mesafeler alındığını anlatan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu "Devlet olarak Hakkari halkının bütün sıkıntılarını çözmek için mesai arkadaşlarımla birlikte çaba gösteriyoruz. Vatandaşların huzur ve güven içinde müreffeh bir şekilde yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Bu iyi niyetimizi takdir eden halkımızdan da büyük destek görüyoruz. İl merkezi gibi en ücra köy ve mezralara devlet hizmetini eksiksiz götürmek çabasındayız. Yıllardır biriken sorunları çok kısa bir süre içinde tamamen çözmek elbette mümkün değildir. Ancak, yaşanan bu tempo devam ettikçe Hakkari yakın bir zamanda gelişmiş bir il konumuna gelecektir. Birçok alanda yakalanan başarılar bunun göstergesidir. Sabır, çaba ve mücadele ile inşallah bütün sıkıntıları çözeceğiz. Hükümetimizin Hakkari'ye özel bir ilgi ve desteği vardır" dedi. 

Son günlerde gündeme gelen ve İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlanan Valiler Kararnamesi ve Hakkari'den atacağını söylentilerine de değinen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu "Yıllarca şerefle yürüttüğüm devlet hizmetini ülkenin her yerinde sürdürebilirim. Ülkemizin birçok bölgesindeki illerde başarıyla valilik görevi yaptım. Bundan sonra da devletimizin uygun göreceği her hizmet için hazırım. Ancak böyle bir görev değişikliği söz konusu bile değilken ortaya atılan söylentiler hiç de uygun değildir. Bu tür haberler basın ahlak ilkelerine de uymaz, halka hizmet de değildir" diye konuştu. 

Görüşme sırasında Hakkari-Van yeni alternatif yolu çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten, eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeleri anlatan Vali Nasuhbeyoğlu, İHA Van Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker'e Kırıkdağ bölgesinde kendi çektiği bir fotoğrafı da hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?